Diari digital d'Andorra Bondia
El concurs es va reactivar el 24 de juny.
El concurs es va reactivar el 24 de juny.

L’ACU diu que limitar l’edat dels candidats a policia discrimina


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Agències

L’Associació Andorra de Consumidors i Usuaris (ACU) alerta en un comunicat sobre una possible discriminació en el concurs per cobrir nou places d’agents de policia per limitar l’edat dels aspirants, segons expliquen. El seu president, Lluís Ferreira, manifesta que des de l’associació tenen constància que hi ha una queixa presentada al raonador del ciutadà per una persona que es volia presentar a la convocatòria però no ho ha pogut fer per l’edat que té. 

És precisament el límit d’edat (situat als 40 anys) que recull les bases del concurs, el que fa que els requisits s’allunyin del que s’està aplicant als països veïns i el que pot contradir la normativa europea. Per demostrar-ho, l’ACU aporta diversos  exemples. Així, fa referència a la resolució del Parlament de Catalunya que ja el 2009 va aprovar una resolució per eliminar el límit d’edat per accedir al cos de bombers i al dels mossos d’esquadra. També de dues sentències del Tribunal Suprem espanyol publicades el 2011 al  Butlletí Oficial de l’Estat Espanyol (BOE), segons les quals  van quedar anul·lats dos acords del consell de ministres i una resolució de la direcció general de la policia i de la guàrdia civil en relació amb les convocatòries de places per entrar a formar part d’aquests cossos de seguretat en considerar discriminatori aplicar límits d’edat en l’accés a les places dins de la funció pública i va obligar a rectificar el contingut de les convocatòries. En l’actualitat, l’accés als cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol no supeditat a aquest requeriment.

Segons Ferreira, es tracta d’un tema que ja havien treballat en una reunió prèvia amb el raonador i que ara tornaran a reprendre donada la situació que s’ha presentat en aquesta convocatòria de places d’agents, ja que creuen que vulnera el dret a la igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, afirma que haurien de ser les mateixes proves d’accés, les característiques del lloc de treball, la capacitat i els coneixements de la persona els factors determinants a l’hora d’accedir a una feina i no la seva edat.

ACU
edat
candidats
policia
discrimina
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic