Diari digital d'Andorra Bondia
El nou Codi de relacions laborals va entrar en vigor el mes de febrer passat.
El nou Codi de relacions laborals va entrar en vigor el mes de febrer passat.

L’ACU rep nombroses consultes sobre l’obligació de pagar el sou pel banc


Escrit per: 
Redacció/Foto: ACU

L’Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU) ha rebut nombroses consultes de treballadors per demanar quins són els problemes que tant ells com les seves empreses poden tenir si incompleixen l’obligació de pagar el salari dels treballadors per mitjà d’un compte bancari que estableix el nou Codi de relacions laborals. Així ho informa l’associació en un comunicat. A més, detalla que algun d’aquests empleats ha estat amenaçat d’acomiadament si no facilita un compte bancari a la seva empresa. Per això, l’ACU constata “amb sorpresa” que aquest degoteig de consultes es contradiu amb la posició oficialista tant de l’Associació de Bancs d’Andorra com de l’administració, que continuen dient que l’obligació de tenir un compte bancari no està suposant cap problema a la gent que treballa a Andorra.

Les preocupacions d’aquests assalariats, que normalment són temporers o persones amb poc poder adquisitiu, són diverses. Principalment es queixen del cost que els suposa l’obertura d’un compte bancari que, afegit al fet de cobrar una nòmina baixa, els dificulta poder fer front a les despeses mensuals. Un altre aspecte que els han fet arribar, i que l’ACU considera “encara més preocupant”, és que algunes entitats bancàries es neguen a obrir comptes a determinades persones perquè, segons han comentat els afectats, els han dit que “no compleixen els requisits del banc” o bé que obrir-lo comportaria una decisió de risc per a l’entitat.
L’ACU assenyala que “està especialment preocupada per aquesta situació”, ja que considera que no es pot posar en funcionament una llei que obligui a la població a establir una relació contractual, com és l’obertura d’un compte bancari que generalment té un cost amb una entitat financera, que és una empresa de caràcter privat, i que per tant està facultada per acceptar o no el client. Així doncs, l’ACU considera molt greu la situació generada pel nou Codi de relacions laborals i vol exposar-ho al Raonador del Ciutadà. També s’estan fent les consultes oportunes amb els advocats de l’associació per valorar-ne la seva legalitat i fer-ne recurs al Tribunal Constitucional.

ACU
consultes
obligació
pagar
sou
banc

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Aquesta obligació ha estat creada per afavorir els bancs del pais que amb la fugida dels tradicionals clients d'arreu que venien a dipositar els seus estalvis, el forat que han tingut via comissions es colossal. En cap pais del mon hi ha una mesura semblant a aquest norma que podriem qualificar de "broma", ni que Andorra fos un pais sovietic...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte