Diari digital d'Andorra Bondia
La presidenta de l'ADA, Mònica Codina.
La presidenta de l'ADA, Mònica Codina.

L’ADA considera que l’informe sobre l’avortament reforça la demanda per a la seva despenalització


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

L'Associació de Dones d'Andorra (ADA) va celebrar el passat 10 de desembre la primera reunió oficial de la seva nova junta directiva, que va servir per posar en marxa els punts prioritaris del pla estratègic i per aprovar un posicionament oficial amb relació a l’informe jurídic encarregat pel Govern sobre la interrupció involuntària de l’embaràs.

L’ADA considera un acte de transparència que el Govern s’hagi avingut a lliurar-lo a l’entitat, tenint en compte que aquesta té un interès legítim sobre els drets de la dona i, concretament, del dret a avortar. Així mateix, l’ADA valora positivament la creació del Servei d’Atenció a la Dona, que permet donar suport a les dones que volen avortar, i ho considera un pas necessari i molt important.

L’Associació de Dones d’Andorra considera que l’informe dona una opinió inequívoca de la convivència de la Constitució andorrana amb la legalització de l’avortament, si bé apunta límits institucionals. Així, l’ADA es mostra convençuda que la diferenciació entre fetus i embrió (de menys de 14 setmanes) pot obrir la porta a la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs, i no només en els tres supòsits bàsics (malformació del fetus, violació i perill de la vida de la mare). 

Pel que fa als elements institucionals i polítics mencionats en l’informe que podrien frenar aquesta despenalització, l’ADA els entén, però manifesta que no és el seu debat, ja que el seu objectiu és la defensa dels drets de les dones, que mai poden ser inferiors a aquestes consideracions.

Per aquest motiu, l’ADA considera que aquest informe reforça la demanda de l’associació de despenalitzar l’avortament, almenys en els tres supòsits bàsics i com a primer pas. Al mateix temps, l’ADA veu també imprescindible que s’ofereixi una bona educació sexual des de l’adolescència, així com un servei d’assessorament familiar. 

Finalment, en la reunió de divendres passat es va acordar que la nova representant de l’ADA a l’assemblea general de la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO (CNAU) serà la vocal de relacions internacionals Clàudia Cornella.

ADA
informe
avortament
demanda
despenalització

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic