Diari digital d'Andorra Bondia
La petició d'una escola terapèutica es va fer l'octubre del 2021.
La petició d'una escola terapèutica es va fer l'octubre del 2021.

L'Adjra engega una enquesta sobre salut mental per "continuar lluitant per l'escola terapèutica"


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

L'Associació en Defensa del Jovent en Risc d'Andorra (ADJRA) ha engegat un treball de camp sobre la salut mental adreçat a la població jove i les seves famílies amb l'objectiu de fer visible la magnitud de la problemàtica de la salut mental al país i demostrar que es tracta d'una preocupació creixent. D'aquesta manera volen "continuar lluitant per la creació d'una escola terapèutica al país". 

Des de l'associació expliquen que l'enquesta per conèixer la situació de la salut mental a Andorra i el tractament dels trastorns mentals al país està principalment adreçada als joves d’Andorra d’entre 12 i 23 anys però també a les famílies. Les respostes seran totalment anònimes i es farà un tractament acurat de les dades. També agraeixen la màxima sinceritat possible per obtenir resultats tan precisos com sigui possible i reals que permetin tenir una visió de la situació a Andorra. 

A més de preguntar si preocupa la salut mental, en l'enquesta també es demana si preocupen les addiccions, si es gaudeix de bona autoestima, amb quin grau d'eficiència s'identifiquen i es gestionen les emocions i a qui es voldria acudir en cas de tenir un problema mental. També es vol saber si en cas de patir un trastorn mental que requerís un ingrés a un centre especialitzat agradaria que fos a Andorra i si s'ha patit algun trastorn mental al llarg de la vida.  

L’Associació en Defensa del Jovent en Risc d’Andorra ja fa temps que demana “un espai físic més acurat per als joves segons el tipus de trastorn”. En concret, consideren que és necessari que hi hagi “una escola terapèutica per a adolescents”. Aquesta és una de les aportacions que van fer arribar al ministeri de Salut perquè s’incorporés al Pla integral de salut mental i addiccions (Pisma), segons va explicar la seva presidenta, Sandra Cano Vila, l'octubre del 2021. 

Adjra
enquesta
salut mental
escola terapèutica
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic