Diari digital d'Andorra Bondia

L'AFA s'escuda en "l'autonomia financera" per no haver rebaixat salaris


Escrit per: 
Redacció

L'Autoritat Financera Andorrana (AFA) s'escuda en què és una "institució pública amb autonomia financera i pressupostària" per tal de justificar que no apliqués les reduccions salarials previstes en la Llei 9/2020 de mesures de recionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarials dels càrrecs electes i de lliure designació de les entitats públiques. La justificació s'ha fet pública en el marc de la pregunta escrita formulada pel conseller del PS, Joaquim Miró, que qüestionava al Govern sobre aquesta decisió després que el Tribunal de Comptes també la posés en entredit. Així, afirmen que no van aplicar les mesures tenint en compte "el dictàmen elaborat per un reconegut gabinet jurídic extern andorrà, Casas&Lacambra" i una nota interna del servei legal de l'AFA, remarcant que l'entitat "no fa cap mena d'ús de recursos dels sector públic. Una resposta en consonància a les al·legacions ja presentades davant del Tribunal Constitucional.

De la mateixa manera, qüestionats per l'increment de sou superior a l'IPC que es va aplicar al director d'assegurances, estudis tècnics i processos de l'AFA, també qüestionat pel Tribunal de Comptes, asseguren que correspon a "un augment pactat des de l'inici del contracte per tal de retenir aquesta persona" i reprenen el mateix argument que anteriorment, que l'AFA té "autonomia financera i pressupostària" i que els seus empleats "no tenen la consideració de funcionaris".

Davant dels arguments exposats des de l'AFA, el ministre de Finances, Eric Jover, deixa clar en les respostes fetes públiques al Butlletí dle Consell General que "no es pot considerar que l'AFA hagi incomplert els manaments legals" per la qual cosa el Govern no ha de fer cap mena d'actuació i que les variacions salaris a l'IPC "no contravenen la llei". Finalment recorda que a l'administració general també es poden donar increments superiors a l'IPC com els associats a l'aplicaicó de "nous triennis meritats".

Fitxers adjunts: 
Andorra
AFA
autoritat financera
resposta
Miró
Consell General
autonomia financera
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic