Diari digital d'Andorra Bondia
L’AIVA alerta que la cadència de la venda de vehicles elèctrics és lenta
L’AIVA alerta que la cadència de la venda de vehicles elèctrics és lenta

L’AIVA alerta que la cadència de la venda de vehicles elèctrics és lenta


Escrit per: 
Pepa Gallego

El mes de juny passat es va vendre un total de 13 vehicles elèctrics 100% i 4 d’híbrids de gasolina endollables. Al juliol van ser 12 i 10, respectivament. Aquest ritme de venda “és lent”, al parer del president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), Xavi Calvis. Segons el president de l’AIVA, si es té en compte el nombre d’automòbils que han estat beneficiaris del pla Engega 2016, que són 155, “la cadència és lenta”, va manifestar. Tot i això, Calvis espera que les reserves d’aquests vehicles estiguin fetes i a partir de setembre es vagin materialitzant. En cas que no sigui així, el president de l’AIVA diu que “aquell que hagi demanat l’ajuda haurà de donar una explicació al Govern”.
Per tot, s’espera que a partir del setembre la venda de vehicles elèctrics tingui un ritme més alt, per poder arribar a finals d’any als 155 vehicles matriculats elèctrics o endollables, tal com es va preveure en el pla Engega. 
Si es miren les xifres d’Estadística es pot veure que des de principis d’any s’ha venut 
43 vehicles elèctrics 100% i 31 d’híbrids endollables amb gasolina. Aquests, però, no corresponen tots als que tenen les ajudes del pla Engega, i encara que fos així s’estaria a poc més del 50% de la venda prevista de vehicles elèctrics i a menys del 50% dels híbrids endollables. Recordem que de les 155 sol·licituds formalitzades per a la compra d’automòbils de mobilitat elèctrica, 71 eren per als 100% elèctrics i 84 eren per als híbrids endollables. Per tipus de vehicle, 132 eren per a turismes, 21 per a furgonetes i 2 per a motocicletes. 
Val a dir que, en comparació amb les vendes de vehicles elèctrics de l’any passat, la variació és molt alta. L’any passat, en els set primers mesos només es va vendre dos vehicles elèctrics 100% i aquest any han estat 43. I pel que fa als híbrids endollables de gasolina, el juliol de l’any passat no se n’havia venut cap i aquest any han estat 31.  
El pla Engega 2016 es va posar en marxa el 7 d’abril passat amb una dotació inicial d’un milió i l’11 de maig es va ampliar en 300.000 euros per la bona acceptació i l’èxit del programa.  

 

Més reserves per a la matrícula amb la lletra M

L’AIVA no fa cap valoració negativa de la davallada de les matriculacions del juliol passat, xifrada pel departament d’Estadística en un 1,8%, perquè els concessionaris tenen reserves de compres. Segons el president dels importadors de vehicles, “la gent està esperant-se al canvi de lletra de la matrícula a la M, perquè ja estem a la L-9800 i molta gent prefereix esperar-se perquè el cotxe té més valor si la lletra és més nova”, va explicar Calvis. Per tant la lleugera disminució de les matriculacions del mes passat té aquesta justificació i el sector espera el canvi de lletra a la matrícula per poder executar ja les vendes de les reserves programades. 

AIVA
vehicles elèctrics
endollables

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte