Diari digital d'Andorra Bondia
plaça Joan Sansa Seu Urgell
plaça Joan Sansa Seu Urgell

L’Ajuntament aprova les bases per reformar la plaça Joan Sansa


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

La junta de govern local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat les bases del concurs per poder adjudicar les obres d’urbanització de la plaça Joan Sansa. Així ho va anunciar l’alcalde, Albert Batalla, en el programa Fil directe de RàdioSeu.  Cal recordar que aquesta important obra, que disposa d’un pressupost total de 956.275,23 euros, es realitzarà a través de dues modalitats d’execució: una d’externa, mitjançant un procés de contractació per un import de 571.093,03 euros, i una altra per mitjà de les brigades municipals, per un import de 385.182,20 euros. “Precisament la modalitat que s’acaba de licitar ha estat l’externa, l’obra civil d’aquesta plaça, que disposa d’un pressupost d’execució per contracte de 571.093,03 euros, mentre que la resta del finançament de l’obra es realitzarà a través de fons propis de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell”, va afirmar 
Batalla. 
L’alcalde també va avançar que l’obertura de les pliques que s’hagin presentat a aquest concurs públic es preveu que tingui lloc la setmana de Sant Joan (24 de juny) i l’adjudicació de les obres podria fer-se efectiva al voltant de la setmana de la festivitat local de Sant Ot 
(7 de juliol). “Amb aquest calendari, es pot afirmar que les obres per urbanitzar la plaça de Joan Sansa ja s’iniciaran aquest estiu”, va remarcar Batalla. 
L’alcalde de la Seu també va remarcar que amb l’execució d’aquesta obra “es resol un dèficit molt important, de fa anys, a la nostra ciutat, i és un dels projectes urbanístics més ambiciosos d’aquesta legislatura”. Batalla va afegir en aquest sentit que “amb la urbanització d’aquesta plaça s’aconsegueix un nou espai de centralitat a la Seu d’Urgell”. 
El projecte d’urbanització de la plaça Joan Sansa ha estat dissenyat i redactat pels serveis tècnics municipals (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer i jardiners), mentre que la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament ha fet una feina “molt important” d’interlocució amb els representants dels veïns amb l’objectiu de tenir el seu aval. Alhora, també s’ha mantingut un diàleg obert amb tots els grups municipals del consistori perquè fos un projecte amb el màxim consens possible. 
La plaça Joan Sansa, que consta de 8.900 metres quadrats de superfície, actualment està subdividida en quatre parts ja que s’hi encreuen el passeig Pasqual Ingla i el carrer Comtat d’Urgell. Amb les obres d’urbanització passarà a tenir una superfície única.  
El carrer Comtat d’Urgell, que va de nord a sud, serà de trànsit lent i no s’hi podrà aparcar. Pel que fa al passeig Pasqual Ingla, tindrà continuat entre les avingudes Salòria i Pau Claris. La plaça, dividida en quadrants, tindrà quatre espais ben diferenciats pel que fa a usos, i estaran ben delimitats per vegetació abundant. 

plaça Joan Sansa
Seu Urgell
urbanisme
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic