Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ajuntament de la Seu nomenarà mossèn Xavier Parés fill adoptiu
L’Ajuntament de la Seu nomenarà mossèn Xavier Parés fill adoptiu

L’Ajuntament de la Seu nomenarà mossèn Xavier Parés fill adoptiu


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

Aquest divendres a dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc l’acte de lliurament del títol de Fill Adoptiu de la Seu d’Urgell a Mossèn Xavier Parés Saltor. En aquest acte, l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, lliurarà personalment a Mn. Parés el document que recull concedir aquest títol com a públic reconeixement de la seva tasca constant pel bé dels interessos de la població urgellenca. El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell del passat 11 de juliol es va aprovar per majoria concedir el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat a Mn. Parés a  proposta de la Germandat de Sant Sebastià. En l’argumentació de la proposta, l’alcalde urgellenc va remarcar que “la trajectòria com a capellà de Mn. Parés ha estat sempre lligada a la nostra ciutat, però els motius pels quals es proposa la seva designació com a fill adoptiu de la Seu d’Urgell transcendeixen la seva trajectòria eclesiàstica”.
L’alcalde urgellenc també va subratllar respecte la figura de Mn. Parés que “com a Ajuntament de la Seu d’Urgell sempre que hem tingut necessitats respecte la utilització de la Catedral, el Claustre o Sant Miquel per a activitats culturals, la predisposició per part de Mn. Parés com a rector de la parròquia ha estat total i absoluta”. 
 Mn. Xavier Parés va néixer a Ribes de Freser però amb 10 anys ja va arribar a la Seu, concretament per estudiar al Seminari Diocesà. Finalitzats els estudis i ordenat prevere fou nomenat vicari de la Parròquia de Sant Ot, a la Catedral de la Seu d’Urgell. Per sempre més la seva tasca eclesiàstica quedaria lligada a la nostra ciutat exercint també de rector de l’església de Santa Magdalena, rector del Seminari diocesà i ens els darrers anys com a rector de Sant Ot i degà del Capítol Catedral.  Durant la seva joventut fou impulsor i fundador de l’ACSI (Acció Catòlica Serveis Informatius) d’on en sortiren grups importants de jovent amb activitats de tota mena que avui encara perduren: la Creu Roja, el Cine-Fòrum o el Sedis. 

mossèn Xavier Parés Saltor
Ajuntament de la Seu
Albert Batalla
’ACSI
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic