Diari digital d'Andorra Bondia
L’Alt Urgell obre una nova edició del programa Joves per l’ocupació
L’Alt Urgell obre una nova edició del programa Joves per l’ocupació

L’Alt Urgell obre una nova edició del programa Joves per l’ocupació


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha obert una nova convocatòria del programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya, l’anomenat Joves per l’ocupació, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones joves en situació d’atur i qualificació baixa. El programa, que començarà al febrer, formarà trenta persones joves entre 16 i 25 anys ‒o menors de 30 en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%‒ i se’ls facilitarà orientació professional, l’obtenció del títol d’ESO, l’aprenentatge d’una professió, pràctiques en empreses i la possibilitat d’accedir a un contracte laboral de sis mesos. Les especialitats formatives que s’impartiran seran del sector de l’hostaleria i el forestal, amb una durada de 300 hores cadascuna.
Les persones interessades a integrar-se al programa Joves per l’ocupació poden adreçar-se al Cetap-Telecentre, a la tercera planta de l’edifici Les Monges de la Seu d’Urgell, o al telèfon 973 355 798.
Des del 2011 el Consell Comarcal de l’Alt Urgell fomenta la formació i l’experiència pràctica de persones desocupades i amb baixa qualificació d’entre 16 i 25 anys, a través de programes del Servei d’Ocupació de Catalunya com el Joves per l’ocupació i el Suma’t. El perfil estàndard dels joves quan s’inscriuen en el programa és el d’un jove que està desocupat, no estudia i no té experiència laboral prèvia, mentre que una vegada realitzat el Joves per l’ocupació únicament un 16% dels joves manté aquesta situació. La mostra constata que aquests programes serveixen de pont per accedir al món laboral i sovint per mantenir-s’hi. Així, un 55% dels joves contactats treballen actualment i un 27% han treballat des que van finalitzar el programa, encara que actualment estiguin desocupats. Així mateix, s’evidencia que únicament un 2% d’aquests joves retornen al sistema educatiu reglat.
Una vegada acabats els programes, els joves principalment treballen en hostaleria (49%) i de peons forestals (22%), venedors (11%) o peons agroalimentaris (8%). Així doncs, es fa palès que l’aposta per la formació en el sector de l’hostaleria i el sector forestal, com s’ha fet en les últimes edicions del Joves per l’ocupació, ha estat adequada, ja que facilita una formació en l’especialitat que el mercat laboral demana. De tots els joves contactats, un 9% continua en el lloc de treball ofert a través del programa Joves per l’ocupació. Es pot considerar, doncs, que del programa no acostuma a sorgir-ne un lloc de treball de llarga durada, però resulta de gran utilitat per trencar el rol de jove que no estudia i no treballa, i per accedir al mercat de treball i romandre-hi. 

Consell Comarcal Alt Urgell
ocupació juvenil
atur
Joves per l'ocupació
Suma't
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic