Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra Vilarrubla va remarcar que l’educació “és un dret i és un deure”.
La ministra Vilarrubla va remarcar que l’educació “és un dret i és un deure”.

“L’alumna ha de complir les normes del Lycée”, diu Vilarrubla


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: SFGA

L’alumna del Lycée Comte de Foix que no pot dur el vel al centre educatiu segueix sense assistir a les classes, segons va confirmar ahir la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. També va explicar que en aquests moments tant des del seu ministeri com des de la mateixa escola s’està portant a terme un procés “de diàleg i mediació” amb la família per reconduir la situació i “arribar a una bona solució”, de manera que la menor torni al Lycée complint les normes establertes. Perquè “no hi ha dubte que l’alumna ha de complir amb la normativa interna del centre educatiu”, va remarcar la ministra. I encara va afegir que “s’han de respectar les normes de l’escola per fer prevaldre el dret a la neutralitat dins del centre”. En aquest sentit, va coincidir amb les declaracions que sobre aquest tema va fer dimecres passat el ministre portaveu, Eric Jover, i va refermar el suport a la normativa interna del Lycée acceptada per les famílies i avalada pel conveni francoandorrà en matèria educativa, segons el qual “les escoles amb la titularitat francesa han d’assegurar els principis de gratuïtat i laïcitat”.

La ministra va recordar, a més, que l’educació és considerada a Andorra un “bé essencial” i que per aquest motiu s’han de fer “tots els possibles i els impossibles perquè els infants que viuen en aquest país hi vagin, ja que tots han d’estar escolaritzats”. “És un dret i és un deure”, va emfasitzar.

Pel que fa a les actuacions que s’estan duent a terme, Vilarrubla va explicar que segons el decret d’absentisme escolar el diàleg amb la família per acompanyar-la i establir una relació de confiança entre escola i família és el primer pas per abordar aquest cas concret i qualsevol altre que es doni al país i que tingui a veure amb l’absentisme. Tot i que va repetir en diverses ocasions que espera que el diàleg doni bons fruits, la ministra va exposar que en aquests casos el que preveu el protocol és que si aquesta via falla, haurà d’intervenir el ministeri d’Afers Socials per veure si s’està davant d’un infant en risc i ja hi ha un seguiment per part d’aquest ministeri. I si es constatés aquest risc s’hauria d’anar a la Batllia “sempre pensant en el benestar de l’infant i veient que és el més important per a ell”, va voler deixar clar.

Vilarrubla va remarcar que hi ha molts espais al país on aquesta menor pot portar el vel, “però dins del centre escolar no és així”. A més, va recordar que tot i la pandèmia s’ha treballat intensament per tenir les escoles obertes i fer possible la presencialitat dels alumnes a les aules, un motiu més aconseguir des “d’una voluntat conjunta” que aquesta alumna torni a l’escola. Igualment va manifestar que no s’està qüestionant cap de les decisions de la família que afecten la seva vida personal, sinó que es vol fer prevaldre el dret a la neutralitat i a la convivència dins l’escola.

alumna
normes
Lycée
Vilarrubla

Compartir via

Comentaris: 5

Comentaris

Vilarrubla for president!!!!!!! Molt bé senyora ministra. Ja n’hi ha prou
Con estas actitudes se pone en evidencia lo arcaico que es este país en materia social. Imagínense que fuera a la escuela una chica de 16 años embarazada! Implosionaria el ministerio de educacion.
Mas arcaico es una religión que obliga a las mujeres a cubrirse con un velo!
Te refieres a monjas de la religion católica?
No, me refiero a la globalidad de mujeres y niñas, no a los que ofician una religión ellos sea de cual sea que dejen de joder y se pongan ellos falda escocesa o o que les vaya mejor!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic