Diari digital d'Andorra Bondia
Visita de les autoritats a l’escola andorrana de Santa Coloma, abans del lliurament dels premis.
Visita de les autoritats a l’escola andorrana de Santa Coloma, abans del lliurament dels premis.

L’ampliació de l’escola de Santa Coloma permetrà reagrupar alumnes


Escrit per: 
M. P. Adín / Foto: Jonathan Gil

El projecte de l’arquitecte Marc Monegal va obtenir el primer premi, de 15.000 euros, al concurs d’idees per a l’ampliació de l’escola andorrana de Santa Coloma. El segon premi, de 7.500 euros, var ser per als arquitectes Jacint Gil i Pau Iglesias; i el tercer, de 3.700 euros, per a Pere Espuga. L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc ahir al matí al mateix edifici que serà reformat. La finalitat principal d’aquesta ampliació és agrupar tots els alumnes de segona ensenyança en aquest centre, ja que els estudiants de primer es troben des de fa sis anys al centre del carrer Ciutat de Valls. Un altre dels objectius és remodelar les aules del subsòl que no tenen llum natural.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va detallar que el projecte costarà uns 3.500.000 d’euros, s’executarà en divuit mesos, i consistirà en l’ampliació de l’escola amb divuit aules noves, la construcció d’un pati cobert i la reforma de les aules del soterrani. Amb aquesta ampliació, l’escola guanyarà una superfície total útil de 1.500 m² i tindrà 800 m² de patis. Els treballs començaran aquest estiu. De fet, ja s’ha encarregat a Monegal la redacció en ferm del projecte. La capacitat màxima de l’escola en el seu conjunt serà de 1.200 alumnes.

Segons va explicar el mateix Monegal, en l’acte de lliurament de premis, els objectius fonamentals del seu projecte són els següents: ampliar la nau est, que dona al carrer Prat Salís, i ubicar les aules a la façana; crear una bona comunicació vertical entre les plantes; mantenir, en la mesura que sigui possible, la il·luminació natural; dotar el centre d’una certa calidesa amb l’ús de la fusta als patis i a les aules; i potenciar l’eficiència energètica a nivell passiu i actiu. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va destacar que l’ampliació de l’escola s’inscriu en el marc de millora del seu entorn. Així, el mes de febrer començaran les obres al carrer la Plana per urbanitzar-lo i embellir-lo. Igualment, el Comú ha llogat un terreny proper a l’escola en què es faran 72 places de pàrquing. Marsol també va anunciar que ben aviat es convocarà el concurs d’idees per fer les obres del parc fluvial. 

En aquest sentit, el cap de Govern, Antoni Martí, es va felicitar per la bona coordinació entre les administracions per millorar les infraestructures i l’escola de Santa Coloma.  També va insistir que cal remodelar i modernitzar els centres escolars per adaptar-los a les necessitats dels estudiants. Martí va assenyalar que “no es fa política a l’entorn de l’educació i això vol dir que tenim una societat molt madura”. 

Per la seva banda, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, va subratllar la necessitat de “tenir les infraestructures educatives a l’alçada dels docents del país”. Segons Jover, “quan posem un bon ambient als nostres joves, fem una bona inversió”.

El guanyador del concurs d’idees, Marc Monegal, va començar la seva activitat professional el 1993 i des de llavors ha fet treballs dins l’àmbit andorrà i espanyol. Al llarg d’aquest temps, ha treballat en el desenvolupament de projectes arquitectònics i d’urbanisme, tant per institucions públiques com privades. 

 

Escola Andorrana
urbanisme
Educació i Ensenyament Superior
cap de Govern
Ordenament Territorial
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic