Diari digital d'Andorra Bondia
La nova eina es pot consultar a través del web de l’Apaea.
La nova eina es pot consultar a través del web de l’Apaea.

L’Apaea activa una nova eina per informar sobre l’assetjament escolar


Escrit per: 
Redacció/Foto: Apaea

L’Associació de Pares d’Alumnes de l’Escola Andorrana (Apaea) ha activat una nova eina al web de l’entitat (www.apaea.ad) que pretén donar informació a les famílies sobre l’assetjament escolar. A la finestra Contra l’assetjament: @apaea2018 que s’ha habilitat se seguiran perfils de Twitter que aportin comentaris, solucions i notícies, entre d’altres, d’una manera ràpida i actualitzada sobre aquesta temàtica.
L’eina s’ha inaugurat amb el perfil @b-resol i, a poc a poc,  s’hi aniran afegint altres perfils de Twitter que treballin aquest tema i que tinguin un reconeixement en l’àmbit de la lluita contra l’assetjament. “Pensem que és una manera àgil d’estar al dia sobre el tractament del tema i de conèixer totes les novetats que s’hi refereixin”, van destacar des de l’associació.
La posada en marxa d’aquesta iniciativa s’ha fet després que a inicis de curs l’Apaea organitzés una taula de reflexió per a les famílies i, a partir d’aquí, es va començar a treballar sobre aquest tema. Des de l’Apaea es va indicar que els pares i mares van aportar una visió del problema des de les llars i es va destacar que una de les necessitats que es van percebre va ser la de disposar d’informació. En aquest sentit es va concloure que les famílies necessiten tenir més coneixements sobre com actuar, prevenir i detectar situacions d’assetjament. És com a fruit d’aquesta demanda, i com a primer pas d’altres accions, que s’ha creat aquesta nova eina al lloc web. 
El Govern ja va presentar l’any passat a l’Apaea un protocol adreçat a combatre l’assetjament escolar. Des de l’associació es té el convenciment que l’única via per lluitar contra l’assetjament és l’educació, la formació i la visualització del problema per part de tots els agents socials, amb una responsabilitat compartida. A banda de donar a conèixer la nova eina a través dels mitjans de comunicació, l’Apaea ha adreçat una carta als pares i mares en què també els informa del projecte. Així mateix es va remarcar que de cara a aquest any l’entitat s’ha fixat com a objectiu treballar amb profunditat sobre l’assetjament. 

Concurs de curtmetratges per sensibilitzar

El Govern ha organitzat el 1r  Concurs de curtmetratges a les escoles sobre bullying, ciberbullying, ciberassetjament a  menors i sèxting, que té com a principal objectiu implicar i sensibilitzar els menors sobre aquests tipus d’assetjament, afavorir que empatitzin amb les possibles víctimes d’aquestes conductes delictives i evitar que en puguin ser víctimes. A banda, també es pretén fomentar el treball en equip. 
El termini per presentar-se al concurs  finalitza el 20  d’abril i hi podran participar tots els alumnes dels tres sistemes educatius de segon, tercer i quart de segona ensenyança, batxillerat, formació professional i l’Aula Taller. 

Apaea
eina
Assetjament escolar
informar
L'Apaea
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic