Diari digital d'Andorra Bondia
Instal·lació del pal de mesures eòliques al pic del Maià.
Instal·lació del pal de mesures eòliques al pic del Maià.

L’Apapma, preocupada per l’impacte dels nous projectes energètics


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: FEDA

La necessitat de fer front a l’escalfament global i d’avançar en la sobirania energètica suposa el desplegament d’infraestructures al Principat. I l’Associació protectora d’animals, plantes i medi ambient d’Andorra (Apapma) no amaga la seva preocupació per la incidència que poden tenir aquestes instal·lacions en el medi. Encara que siguin productores d’energia verda, tal  com solen anomenar-se. “Hem de vetllar perquè tinguin el mínim impacte possible”, assenyala la presidenta de l’entitat, Patricia Bragança.

És davant d’això que l’Apapma reclama la redacció d’estudis d’impacte ambiental per veure les conseqüències d’aquestes infraestructures en l’entorn natural i que aquests, posteriorment, siguin analitzats per tècnics. 
Malgrat tot, la presidenta de l’associació ecologista destaca que l’entitat sempre ha estat defensora de les energies renovables. “Entenem que el futur energètic ha d’anar encaminat cap aquí”, destaca Bragança. Recorda que un bon nombre de decisions polítiques que s’estan adoptant ara tenen per objectiu fer que Andorra deixi de ser dependent de les energies que es produeixen als països veïns i avançar cap a la sobirania en aquest camp, i fer que aquesta energia sigui sobretot d’origen renovable. És en aquest marc que la presidenta de l’Apapma destaca que l’energia hidràulica està considerada pels experts internacionals com la més sostenible. “Totes les altres que es puguin crear no seran mai tan bones com aquesta”, apunta. 

Amb relació als projectes energètics que hi ha en curs, Bragança exposa que l’associació encara els ha d’analitzar amb profunditat. Del parc solar a prop del pic del Cubil no n’ha estudiat encara els detalls i del parc eòlic al pic del Maià, l’entitat ha tingut l’oportunitat de parlar-ne amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Segons se’ls va informar, semblaria que no hi ha una ocupació del sòl però exposa que ho han de poder analitzar de forma més tècnica per poder-se pronunciar.

 

apapma
par solar
parc eòlic
infraestructures energètiques
Comentaris: 1

Comentaris

I l'història es repeteix, fer malbé les nostres muntanyes en nom de l'anomenada "energia verda", hem perdut el cap! Ja tothom sap el que hi ha darrera de tot aquest moviment. Les eòliques estan fabricades amb energia combustible, i tan sols funcionen quan hi ha vent, si no tiren dels motors. Ja ni parlo dels vehicles elèctrics!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic