Diari digital d'Andorra Bondia
Els presidents de l'Apeda i d'Aadidess.
Els presidents de l'Apeda i d'Aadidess.

L’Apeda i Aadidess signen un conveni de col·laboració per donar resposta als socis


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’Associació de Professionals de l’Esquí i Disciplines Associades (Apeda) i l’Associació Argentina d’Instructors d’Esquí, Snowboard i Pisters Socorristes (Aadidess) van signar un conveni de col·laboració mútua que ha de permetre als socis andorrans estar sota el paraigües d’Aadidess quan treballen a l’Argentina i als socis argentins estar sota l’Apeda quan treballen a Andorra. El president d’aquesta darrera entitat, Manel Arajol, va explicar que això serà útil a l’hora de resoldre qualsevol problema o dubte i per participar en qualsevol comunicació amb la patronal.

Arajol va remarcar que l’abast de l’acord es podrà ampliar amb altres aspectes puntuals al mateix temps que va destacar la seva importància. “És l’inici d’una bona història”, va dir. La intenció és que de cara al desembre o al gener es pugui signar un conveni similar amb Basi, l’associació britànica de monitors d’esquí. 
D’altra banda, Arajol també va celebrar que per a aquesta temporada totes les estacions aplicaran un increment salarial als monitors. En alguns casos, aquest increment serà més important si els instructors tenen més titulació per tal d’incentivar els professionals a formar-se. També esperen que amb l’aprovació del Codi de relacions laborals es permeti desplaçar el dia festiu setmanal. El president de l’Apeda va assegurar que els nous contractes han satisfet l’Aadidess. “L’any passat hi havia més inseguretat perquè hi havia unes denúncies” contra les estacions pels contractes però ara “estan més tranquils”, va dir per afegir que el principal problema avui és l’habitatge.

 

apeda
aadidess
conveni
monitors
contractes
Comentaris: 2

Comentaris

El problema de l’habitatge el tenim tots els que vivim a Andorra, no nomes els temporers. I per l’acord amb ADIDES, faran quelcom mes del que ja fa decades fa l’AAME? Fins ara qualsevol problema l’AAME s’encarregava de parlar amb ADIDES, EFPEM, AEPEDI, . . . i ens ho solucionava. Podrà l’APEDA fer que ADIDES negociï amb el govern Argenti que els monitors andorrans que fan temporada al seu país tinguem les mateixes condicions i avantatgés sanitaris que gaudeixen els argentins a Andorra?
Dificiment l'AAME parlara amb AADIDESS, ja que els van amenaçar amb una denuncia. I altres estaments d'Andorra no els volen ni rebre. I evidentment, l'estatus dels monitors que vagin a Argentina, sera el mateix que els associats a AADIDESS.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic