Diari digital d'Andorra Bondia
L'accés a l'app es pot fer ja amb dades biomètriques.
L'accés a l'app es pot fer ja amb dades biomètriques.

L'app Andorra Salut permetrà demanar cita a l'entorn del SAAS en pocs dies


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: BonDia

L'aplicació Andorra Salut estrena noves funcionalitats, entre les quals poder demanar cita. Això sí, de moment a l'entorn del SAAS. A més, permet l’accés mitjançant les dades biomètriques i dintre de poques setmanes també estarà disponible la telemedicina i l’accés a imatges radiològiques. També es podran consultar informes mèdics i les analítiques, tal com ha exposat el doctor Jordi Serrano, assessor del SAAS pels projectes de digitalització. Més endavant es treballarà per incorporar altres professionals que no siguin de l'entorn del SAAS, ha afirmat Serrano. Cal tenir en compte, però, que per poder gaudir de tots els avantatges és imprescindible baixar-se la darrera versió de l'app. 

El tret de sortida a l'app es va produir al juliol del 2021 i llavors es va centrar quasi exclusivament en tot el que tenia a veure amb el procés Covd, però actualment ja ens trobem amb la vuitena versió de l'eina i per tant són moltes més les coses que permet fer. L'objectiu és posar a l'abast de la ciutadania la seva història clínica i la dels fills menors de 16 anys. Sobre aquest darrer aspecte s'ha informat que hi ha hagut fins a 1.100 sol·licituds procedents de famílies que hi volen accedir, 800 de les quals ja han esta aprovades.

La finalitat de l'eina és accedir a tots els elements de la història clínica i ser un canal de comunicació bidireccional entre el ciutadà i el sistema de salut. Ribera ha incidit que la intenció és incorporar el pacient cada vegada d'una forma més activa. També ha fet notar que permetrà monitoritzar pacients que estan a casa, si cal. A més, facilitarà poder fer més recerca mèdica i fins i tot en el futur hi haurà informació predictiva "que es per on van tots els sistemes de salut", ha assenyalat.

Segons va explicar el cap de projectes informàtics del SAAS, Roger Ribera, fins ara hi ha hagut 32.000 descàrregues de l'app i són 12.000 els usuaris de l'eina. A més, s'ha accedit a l'aplicació des de 96 països diferents.

Ribera va insistir molt en la segurament del tractament de les dades donat que la dada sanitària és molt sensible. D'aquí que s'hagi vetllat "perquè aquesta dada fos segura", ha insistit.

app
Andorra Salut
cita
SAAS
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic