Diari digital d'Andorra Bondia
Per entrar a l'app cal posar el certificat digital.
Per entrar a l'app cal posar el certificat digital.

L'App AndorraSalut ja es pot descarregar


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

L’aplicació AndorraSalut, que esdevindrà la carpeta personal de salut amb la informació sanitària de la ciutadania del Principat ja es pot descarregar de les botigues Apple Store o Google Play Store. Els usuaris d’aquesta aplicació esdevindran els receptors i gestors de la seva informació sanitària i interactuaran amb el sistema sanitari amb total garantia de seguretat i confidencialitat de les seves dades.
La primera versió de l’aplicació AndorraSalut conté la funcionalitat relativa a la informació concernent a la situació sanitària de la persona respecte a la Covid-19, com ara les proves realitzades i el resultat d’aquestes, el procés de vacunació o el Certificat Covid Digital Europeu.

Aquesta eina, desenvolupada conjuntament amb el SAAS, digitalitzarà la relació del pacient amb el sistema de salut, agilitzant els tràmits i els processos. L’aplicació anirà ampliant les seves funcionalitats progressivament, fet que facilitarà als usuaris la gestió de la seva informació sanitària.

Per utilitzar l’aplicació, caldrà ser usuari del certificat de signatura electrònica (https://www.signaturaelectronica.ad/), la identificació electrònica que permet autenticar i signar documents digitalment. En relació amb això, durant tot el dia d’ahir va ser difícil per als ciutadans posar-se en contacte amb el servei de Tràmits de Govern per poder obtenir aquesta signatura electrònica. Va ser impossible tant per telèfon com a través del correu electrònic.

I és que per obtenir el certificat digital s’ha de fer presencialment a les oficines de Tràmits de l’edifici administratiu del Govern. Per fer-ho, cal demanar cita, i un cop obtinguda s’ha de presentar el passaport o el document d’identitat. Un cop validada la sol·licitud a l’oficina de registre, es rep un correu electrònic amb les instruccions per generar el certificat, que té una validesa de tres anys. També es pot demanar presencialment als comuns de la Massana, Encamp i Escaldes-Engordany.

L’Executiu ha informat que des que es va anunciar el llançament de l’aplicació, el 22 de juliol passat, s’han tramitat un total de 431 certificats de signatura digital (255 al Govern i 176 als comuns).

Quant al Certificat Covid Digital, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que inclou un codi QR que facilita la lectura a les fronteres, motiu pel qual és útil per circular de forma lliure i segura pels països de la Unió Europea. Amb tot, també es pot obtenir el certificat en suport paper. 

Tant el ministre de Salut com la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, han recomanat a les persones que es volen desplaçar a l’estranger aquest estiu consultar les mesures que s’apliquen al lloc de destí abans de marxar de viatge a través del web reopen.europa.eu. També s’aconsella inscriure’s al registre de viatgers del ministeri d’Afers Exteriors andorrà per tal de rebre suport consular en els desplaçaments a l’estranger en cas que es presenti alguna  dificultat. 

app
andorrasalut
Comentaris: 3

Comentaris

El futur és aquí, ara ens tindran controlats a tots, en uns anys vendran les nostres dades a asseguradores i corporacions, estem fotuts!
Pitjor. En uns anys el mateix codi QR servirà de passaport nacional, vacunes, compte bancari, pagar compres, visites mèdiques en el que compraràs els medicaments de la visita medica des d'una màquina expenedora de begudes per exemple i tot amb el mateix codi QR, això significa que encara quedarà massa gent, no és suficient amb la gent de tercera edat. Els governs tindran tota la nostra informació des d'un sol codi QR.
Ens estan convertint en borregos, bé millor dit, amb els mòbils, xarxes i apps de fet ja fa temps que és la nostra informació la que venen i compren, ja fa temps que som producte i ramat

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic