Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Forné presenta el logotip i la marca de l’aplicació de la plataforma de mobilitat intermodal, ahir.
Xavier Forné presenta el logotip i la marca de l’aplicació de la plataforma de mobilitat intermodal, ahir.

L’app de la plataforma de mobilitat, activa el primer trimestre del 2020


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

L’aplicació que ha desenvolupat FEDA en el marc del projecte de la plataforma de mobilitat intermodal estarà disponible a partir del primer trimestre del 2020. Al setembre, però, coincidint amb l’entrada en funcionament de la nova concessió de les línies nacionals d’autobús, es durà a terme una prova per comprovar que l’eina funciona correctament. Un cop ja estigui operativa, l’aplicació s’anirà enriquint fins a tenir-la enllestida de cara al setembre de l’any que ve.
L’app, que es podrà descarregar de forma gratuïta, portarà per nom MOU_T_B. El gerent de FEDA Solucions, Xavier Forné, va destacar que amb aquesta denominació es vol convidar la població a desplaçar-se de forma sostenible, eficient i fàcil. Així, va remarcar que la voluntat és afavorir que la mobilitat no només es basi en el vehicle privat.
En un primer moment,  l’aplicació permetrà fer operacions relacionades amb el sistema d’autobusos interparroquial, el sistema de bicicleta elèctrica compartida, la plataforma de recàrrega de vehicles elèctrics (que es renovarà), i els aparcaments comunals. D’aquesta manera, l’app donarà informació d’aspectes com ara la ubicació de les parades de les línies nacionals d’autobús, el temps en què tardarà a arribar el pròxim autobús, quantes bicicletes  elèctriques hi ha aparcades en cada estació, i es donarà visibilitat als diferents aparcaments comunals. A més a més, a través d’aquesta eina es podrà comprar el tiquet de bus (evitant esperes i donant més seguretat a l’usuari) i es podrà pagar els aparcaments i zones blaves. “Es vol donar més informació a l’usuari”, va insistir el gerent de FEDA Solucions. 
Forné també va destacar que l’eina permetrà planificar rutes. Així, per desplaçar-se des del nostre punt d’origen fins al destí, se’ns proposaran diferents rutes alternatives que combinaran opcions de mobilitat, com poden ser l’autobús, la bicicleta o a peu, segons el trajecte. Amb aquesta informació, podrem triar en funció del temps i els costos. El gerent de FEDA Solucions va afirmar que tot i que el projecte englobi ara per ara el sistema d’autobusos interparroquial, el sistema de bicicletes elèctriques compartides, la plataforma de recàrrega de vehicles elèctrics a la via pública i els aparcaments comunals, la voluntat és anar-hi afegint d’altres opcions de transport. El taxi seria una d’elles.

Font de dades
A banda, la plataforma també s’ha concebut com un sistema d’informació per als comuns i el Govern. El fet és que aquesta eina ha de facilitar dades a l’Administració que han de ser útils a l’hora de prendre decisions amb relació a la mobilitat, ja que es coneixerà els hàbits dels usuaris. En el marc d’aquest projecte també hi ha la plataforma de gestió del transport públic. Tal com ja va anunciar el Govern, aquesta entrarà en funcionament l’1 de setembre amb la posada en marxa de la nova concessió de les línies de transport públic. El gerent de FEDA Solucions va explicar que ara s’està instal·lant el hardware en un autobús per començar a fer proves del seu funcionament. Aquest test arrencarà aquesta setmana o la que ve i s’allargarà durant tot l’estiu. Això permetrà validar el traqueig a través del GPS i el sistema d’accés als autobusos. La intenció, doncs, és que l’1 de setembre ja estigui instal·lat a tots els autobusos i que el sistema de gestió estigui ja funcionant.

app
plataforma
mobilitat
activa
primer trimestre
2020
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic