Diari digital d'Andorra Bondia
Sala de reunions de la catorzena trobada de l’Unece a Ginebra.
Sala de reunions de la catorzena trobada de l’Unece a Ginebra.

L’AQUA impulsarà una “estratègia sistematitzada” en sostenibilitat


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: AQUA

L’Agència de Qualitat en l’Ensenyament Superior (AQUA) va prendre part el 2 i 3 de maig en la catorzena trobada del comitè directiu d’educació per al desenvolupament sostenible de la Comissió econòmica de les Nacions Unides per a Europa (Unece). Segons va explicar la directora de l’AQUA, Marta Fonolleda, en aquesta reunió de treball celebrada a Ginebra s’ha compartit el resum de l’informe que els països adherits a aquest organisme van efectuar a finals del 2018 sobre els objectius i les accions que s’estan portant a terme en aquesta matèria. 

“Aquí discutim com s’està aplicant l’estratègia d’educació pel desenvolupament sostenible als diferents països”, va afirmar Fonolleda. “Els ministeris de Medi Ambient, d’Exteriors, d’Educació, l’AQUA i el Comitè Nacional per la Unesco, va afegir, vam elaborar l’informe sobre a implementació d’aquesta estratègia al país, i ara se’n discuteixen les conclusions i línies de futur”. 
D’aquesta manera, l’AQUA es proposa reprendre el treball sobre l’estratègia d’Andorra en desenvolupament sostenible que en els últims anys havia quedat una mica oblidada, va declarar la tècnica de qualitat de l’AQUA, Reshma Harish. De fet, Andorra va demanar una pròrroga en la presentació d’aquest informe i el va lliurar el mes de gener passat. En opinió de Harish, al  país “no tenim cap estratègia sistematitzada” en sostenibilitat. Per aquest motiu, una de les línies força de futur serà precisament dissenyar un pla estratègic nacional d’educació per al desenvolupament sostenible. 
En la trobada de Ginebra, Fonolleda va explicar el projecte que durant un any han portat a terme conjuntament amb l’Agencia de Calidad y Prospectiva Universitaria de Aragón, (Acpua) per integrar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en l’ensenyament superior “com un exemple de bones pràctiques”. Precisament, els resultats d’aquest projecte, finançat per la xarxa internacional d’agències de qualitat superior, es presentaran pròximament a Andorra, el 23 de maig, i a l’Aragó, el 28 del mateix mes. El Principat també va ser citat com a exemple per incloure la Unesco en l’informe nacional.
Des del 2017, l’AQUA treballa per introduir els ODS a les institucions d’educació superior d’Andorra a través de l’avaluació de la qualitat dels seus ensenyaments. Per això, conjuntament amb el Grup de Recerca Còmplex de la Universitat Autònoma va realitzar una primera proposta d’estàndards i directrius d’avaluació de la qualitat a les universitats. 
El principal objectiu de la Unece és promoure la integració econòmica paneuropea. Inclou 56 estats i també hi participen més de 70 organitzacions professionals internacionals i altres entitats  no governamentals. 

AQUA
impulsar
estratègia
sistematitzada
sostenibilitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic