Diari digital d'Andorra Bondia

L'associació Barrets de Muntanya prepara una trobada de cuiners internacionals


Escrit per: 
Agències

L'associació de cuiners i pastissers professionals d'Andorra, Barrets de Muntanya, ha arribat al seu primer any d'existència, després d'haver organitzat diversos esdeveniments relacionats amb la gastronomia, com ara el Saló de la Xocolata i tallers sobre el pernil ibèric o el maridatge de vins dolços amb les postres.

De cara al pròxim any, els Barrets de Muntanya volen continuar amb els projectes començats i endegar-ne d'altres de similars. La iniciativa més ambiciosa, però, és dedicar un cap de setmana a una trobada de cuiners internacionals provinents de zones d'alta muntanya.

El president dels Barrets de Muntanya, Heiko Kirchner, ha explicat que el primer any d'existència de l'associació ha anat 'bastant bé', fins i tot 'millor' del que es pensaven, ja que s'han quedat gratament 'sorpresos pel recolzament dels cuiners i dels proveïdors'. Kirchner ha reconegut que durant els tres últims mesos han estat 'una mica aturats' per motius de feina, però a partir del sopar d'aniversari, que tindrà lloc l'11 de novembre, volen 'arrencar altre cop'.

Kirchner ha explicat que de cara a l'any vinent han plantejat alguns concursos i esdeveniments nous. Entre ells, s'està preparant una trobada de cuiners internacionals. D'aquesta manera, es convidaran professionals d'arreu del món, però amb la peculiaritat que provinguin de zones de muntanya. Entre d'altres llocs, es preveu que vinguin representants de Xile i d'Alemanya.

Tot i que aquesta trobada no es farà fins el novembre de l'any vinent, els Barrets de Muntanya ja s'han posat mans a la feina 'perquè és un dels esdeveniments més importants' que organitzarà l'associació. Aquest saló inclourà xerrades tècniques dirigides als professionals, fòrums, concursos i presentacions de productes, entre altres activitats. Està previst que tingui lloc durant un cap de setmana del novembre del 2010.

Entre les novetats, també s'organitzarà un taller sobre la tòfona aquesta tardor i s'està contactant amb diverses empreses del país per dedicar un 'petit saló de cuina tradicional' andorrana que consistirà en unes jornades gastronòmiques i unes xerrades sobre les receptes i els ingredients típics del Principat. A més, es vol tornar a repetir el Saló de la Xocolata.

Kirchner ha recordat que el Saló de la Xocolata va ser 'un dels actes més grans' dels que han organitzat fins ara, que va comptar amb uns 1.500 assistents. En aquest saló, es va fer un concurs de xocolata amb uns plats d'una qualitat 'molt alta' i unes exposicions que van sorprendre els professionals.

Una altra de les activitats que han marcat aquest primer any d'existència dels Barrets de Muntanya va ser el taller dedicat al pernil ibèric, que va acabar fent-se tres cops a causa de l'èxit del primer. En la part teòrica es va explicar la història del pernil, la seva elaboració, i els efectes positius i negatius del seu consum. I en la part pràctica, un mestre tallador va demostrar quina era la millor forma de treure l'os i aprofitar el pernil al màxim, potenciant-ne el sabor.

Tot i els esforços que fan els Barrets de Muntanya per organitzar aquests esdeveniments, Kirchner ha remarcat que 'tot això només és possible gràcies als patrocinadors', ja que es cobra la participació als tallers, 'però només es cobreix una part dels costos'. Els Barrets de Muntanya ja compten amb 36 socis actius i una vintena d'associats més 'que no són actius però mostren el seu suport'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte