Diari digital d'Andorra Bondia
L’associació de famílies nombroses formalitza la creació amb 180 socisLa primera trobada va aplegar deu famílies al Parc Central el passat 10 de març.
L’associació de famílies nombroses formalitza la creació amb 180 socisLa primera trobada va aplegar deu famílies al Parc Central el passat 10 de març.

L’associació de famílies nombroses formalitza la creació amb 180 socis


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Andorra Difusió

L’Associació de Famílies Nombroses d’Andorra (AFNA) formalitzarà la seva constitució davant notari dijous vinent. Així ho ha confirmat el seu president, Jaume Pol. I ho fa amb 180 socis, 15 dels quals formen part de la junta directiva de l’entitat que un cop al mes es reuneix per revisar si estan portant a terme els objectius que s’han marcat i establir quines seran les seves línies estratègiques un cop es pugui inscriure al Registre d’associacions.  

Per aquest motiu, la  vicepresidenta de l’AFNA, Gemma Dolz, explica que una de les seves línies serà “veure de quina manera podem aconseguir ajuts tenint en compte el que com a famílies nombroses aportem a la societat”. En aquest sentit, la demanda de prestacions econòmiques i aconseguir descomptes són alguns dels seus objectius i esperen poder negociar-ho tant amb empreses privades com amb l’Administració. 
Però a banda de la qüestió econòmica, un dels aspectes  que més els preocupa és treballar per conscienciar els ciutadans sobre la no-discriminació pel fet de ser família nombrosa. Dolz parla en primera persona, és mare de cinc fills, i en diverses ocasions ha hagut de sentir comentaris pejoratius per aquest fet del tipus “estàs boja” i afegeix encara que “com a dona els patim molt més que els homes”. La vicepresidenta considera, a més, que s’han d’impulsar polítiques que no penalitzin la maternitat. “Avui hi ha moltes traves per ser mare”, diu. I ella creu que la maternitat “és un valor increïble i quelcom que la societat ha de respectar”. Dolz està convençuda que la feina que portaran a terme “va a favor del país”, i que si no la fan les pròpies famílies nombroses no la farà ningú. De tota manera, pensa que amb la seva tasca se’n beneficiaran totes les famílies, encara que no siguin nombroses. “Hem de vetllar per les famílies, normalitzar la família i que la maternitat no sigui un privilegi”, remarca. 
Per aquest motiu, un cop passats els tràmits legals, una de les primeres coses que volen fer és demanar una entrevista amb el ministeri corresponent “per plantejar les nostres inquietuds com a associació”. Unes inquietuds que ja van començar a plantejar en les converses que van tenir amb algunes de les formacions polítiques durant la campanya electoral i sobre les quals “es van mostrar molt receptius”,  assegura.
Un altre dels objectius que té l’AFNA és emmirallar-se en Europa i aprendre del que s’està fent en altres països. Per això estan molt en contacte amb l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc), de la qual han rebut suport i assessorament.
Fa uns tres mesos que un grup de famílies va posar fil a l’agulla per constituir l’AFNA. Els primers contactes van ser amb el boca-orella i missatges de WhatsApp, i en qüestió de deu dies ja eren 120 les persones interessades. La primera trobada la van fer al Parc Central, i des de llavors no han deixat de trobar-se i de treballar per la constitució oficial de l’associació, que aquesta setmana serà ja una realitat. 

associació
famílies nombroses
creació
180 socis
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic