Diari digital d'Andorra Bondia
El Cor Rock d’Encamp i Música per Viure han col·laborat en diverses ocasions.
El Cor Rock d’Encamp i Música per Viure han col·laborat en diverses ocasions.

L’associació Música per viure vol consolidar-se a Nicaragua


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Música per Viure

L’Associació Música per Viure Judit Ribas ha fet balanç recentment dels projectes que té  en marxa al barri nicaragüenc René Cisneros de Managua. Música per Viure és un projecte musical comunitari que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels infants i joves d’aquest barri. Segons la coordinadora de l’associació, Ester Segura, el balanç que en fan és molt positiu perquè van aconseguint portar a terme els objectius que any rere any es van posant des de la seva creació el 2011. 
L’associació usa la música com a instrument perquè els infants puguin fer seves les actituds socials bàsiques que, per les problemàtiques econòmiques i familiars que viuen, no adquireixen. El programa consisteix bàsicament a oferir activitats de música gratuïtes totes les tardes de dilluns a divendres per a alumnes d’edats entre 0 i 18 anys. Cada any acullen més d’un centenar de nens.
Per tercer any consecutiu, el Govern d’Andorra va subvencionar una petita part del projecte amb 9.167 euros: el programa de suport psicosocial. Es tracta d’un programa que consisteix en el suport d’un psicòloga que forma el professorat d’aquesta petita escola perquè puguin detectar casos, per exemple, de maltractament als infants. Aquest suport psicològic es fa extensiu als mateixos nens i nenes, i a les famílies. L’objectiu d’aquest projecte és que els infants tinguin les eines “per  poder gestionar aquests problemes i superar aquests traumes”.
En el seu conjunt, el projecte musical té un pressupost de 60.000 euros l’any, que l’associació finança a través dels donatius dels seus associats i de donatius de procedències diverses, segons explica Ester Segura. En aquest sentit, “la Fundació Julià Reig ens dona uns diners cada any, amb un compromís de fer-ho durant cinc anys”.
Des de l’any passat, l’associació està inscrita com a fundació estrangera a Nicaragua. “Per tant, subratlla Segura, estem legalment establerts allà i podem aprofitar la infraestructura que ja tenim”. I, precisament,  l’objectiu que es fixa l’entitat per a aquest any és aconseguir que,  a poc a poc, el projecte arribi a finançar-se des de Nicaragua, “poder-hi implicar els mateixos nicaragüencs i tenir encara més projecció en aquest país centreamericà”. 
L’associació, a més, ha aconseguit crear un grup musical que toca amb instruments reciclats. Es tracta de la formació musical Ketom, coneguda ja arreu de la capital, que realitza concerts, del quals Ester Segura es sent molt orgullosa, com els que han fet a l’ambaixada nord-americana a Managua. 
En diverses ocasions han realitzat col·laboracions musicals amb el Cor Rock d’Encamp de l’escola andorrana. La darrera va ser el desembre de 2017, quan van gravar un videoclip, precisament amb la col·laboració de Ketom, per donar a conèixer la funció social que porten a terme les dues entitats a través de la música a Andorra i Managua.

Música per viure
Cor Rock
Encamp
projecte musical
entitats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic