Diari digital d'Andorra Bondia
Estació de control de qualitat de l'aire d'Escaldes-Engordany.
Estació de control de qualitat de l'aire d'Escaldes-Engordany.

L'aturada de l'activitat redueix un 70% els nivells de diòxid de nitrogen a l'aire


Escrit per: 
M. P. / Foto: Agències

L'entrada en vigor, dimecres de la setmana passada, del decret que restringeix l'activitat de tots els establiments que no siguin essencials ha fet que el país estigui pràcticament aturat. Mínima activitat laboral, poca gent al carrer i també, pocs cotxes. Amb aquest escenari, al Principat, com ha passat arreu del món, ha vist un canvi radical en la presència de contaminants a l'aire, amb una disminució important del diòxid de nitrogen, principal indicador de la pol·lució urbana i, particularment, de la contaminació deguda al trànsit de vehicles. Segons les dades facilitades pel Govern corresponents a l'estació fixa d'Escaldes-Engordany i que són representantius de la vall central, els valors de diòxid de nitrogen s'han reduït prop d'un 70%.

Com es pot veure en la gràfica que acompanya la notícia, s'ha passat de valors al voltant de 35 ug/m3 (micrograms per metre cúbic) abans de divendres, a un valor d'11,4 ug/m3 el dimecres i encara una mica més baix ahir. De fet, ja el cap de setmana es va veure un punt d'inflexió important el diumenge, quan els valors van quedar per sota de 10 micrograms per metre cúbic, fet que s'explicaria per la reducció del moviment intern del país, però també per l'absència de turistes.  

De fet, ja el primer dia d'aplicació de les mesures excepcionals, des del Govern es va informar que el departament de Mobilitat havia registrat una reducció del 70% del transport intern respectde un dia de treball habitual. Des del Govern es va indicar que la mitjana anual del diòxid de nitrogen és de 31,8 31,8 ug/m3, complint el valor guia anual de 40 ug/m3 establert.

aturada
activiat
redueix
70%
nivell
diòxid
nitrogen
aire
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic