Diari digital d'Andorra Bondia
Fonolleda amb Ferran Costa, president del comitè director de l’AQUA, ahir.
Fonolleda amb Ferran Costa, president del comitè director de l’AQUA, ahir.

L’avaluació de l’ensenyament superior tindrà en compte la sostenibilitat


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior a Andorra (AQUA) està impulsant un projecte encaminat a incorporar els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides en l’avaluació dels centres universitaris que hi ha al país. Es tracta d’una acció pionera, ja que no hi ha cap altre sistema nacional que incorpori la sostenibilitat, va dir la directora de l’agència, Marta Fonolleda. “Hi ha moltes universitats que treballen per la sostenibilitat però quan s’avalua la qualitat mai es té en compte” la qualitat i la sostenibilitat, va dir.

Per avançar cap a la millora continua, l’AQUA va encomanar un estudi que proposa un marc de referència per connectar la qualitat a l’ensenyament superior i els objectius de desenvolupament sostenible. D’aquest plantejament a nivell teòric (que ha comptat amb la participació d’experts internacionals i ha estat validada per experts nacionals), una de les conclusions que se n’extreu és que cal crear espais de discussió amb la presència dels actors implicats dels quals hauran de sorgir els indicadors que s’utilitzaran per avaluar l’ensenyament superior andorrà incorporant-hi la sostenibilitat. Aquesta segona fase del projecte ha rebut un dels tres guardons de la xarxa internacional d’agències avaluadores de la qualitat en l’ensenyament superior, fet que suposa una aportació econòmica de 10.000 dòlars. El treball es porta a terme en col·laboració amb l’agència de qualitat de l’Aragó. La voluntat és que aquests indicadors ja puguin implementar-se durant el curs 2019-2020. Com a exemples de bones pràctiques en l’àmbit de la sostenibilitat, la directora de l’AQUA va assenyalar els recursos a l’aprenentatge i el suport a l’alumnat (com ara la utilització del paper o altres suports o a nivell energètic, entre altres aspectes) o el foment del pensament crític de l’alumne. 
Fonolleda va recordar que l’AQUA és una agència independent que té per objectiu avaluar la qualitat dels dos centres d’ensenyament superior que hi ha avui a Andorra i ser un motor de la innovació i la cultura de la qualitat. 

AQUA
sostenibilitat
ensenyament superior

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte