Diari digital d'Andorra Bondia
L’EENSM engega al setembre un programa per a la inserció laboral
L’EENSM engega al setembre un programa per a la inserció laboral

L’EENSM engega al setembre un programa per a la inserció laboral


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

A partir de setembre s’engega  el programa Fent Camí de l’Escola Especialitzada Meritxell. Destinat als usuaris d’aquest centre que tinguin entre 16 i 21 anys que acaben l’etapa escolar i es troben amb un futur incert. Aquest programa que compta amb dos anys de duració, un d’etapa formativa i l’altre d’estada laboral en una empresa, respon “al canvi de paradigma per una atenció més integral centrada en la persona” tal i com va explicar ahir la directora de l’EENSM, Celine Mandicó. Ara per ara són 10 els usuaris que podràn iniciar aquest programa i seran ells els que elegeixin cap a quina ocupació dirigir-se, “combinant formació amb interessos propis”, segons  va explicar el  director del servei d’Integració i Ocupació Laboral de l’EENSM, Òscar Fernández.
Des de l’EENSM s’està estudiant crear les aules formatives en diferents centre educatius del país per donar un pas més  cap a la insercció social i laboral. Es crearan itineraris formatius i la nova figura del prospector contactarà amb empreses destinatàries per poder desenvolupar estades laborals amb l’objectiu últim de que “tots ells puguin acabar signant un contracte ordinari”, va explicar Fernández.
L’objectiu del programa i també de la reordenació de l’estructura organitzativa de l’escola és que aquest nombre d’usuaris vagi creixent.  Una estructura organitzativa, que com ja va anunciar aquest rotatiu està centrada molt amb la figura del prospector que és qui farà la recerca exhastiva de les empreses que vulguin col•laborar i dels perfils dels usuaris. Però també a partir de setembre, i tal i com va avançar ahir Mandicó, els diferents programes de l’escola també patiran una sèrie de canvis. at.

XEC DE LA CEA DE 4.862 €
La Confederació Empresarial Andorrana va lliurar ahir un xec a l’EENSM de 4.862 euros. Es tracta del 7% de la recaptació del sopar de gala de la CEA i de la primera edició dels premis de la confederació i també de la fila zero creada per a l’ocasió . Aquests diners aniran destinats íntegrament al nou programa Fent Camí, per la compra de material informàtic i també de recursos de docents per per a les aules formatives que contempla el primer dels dos anys del programa.  De de la CEA, el seu president, Xavier Altimir, va fer una crida al sector empresarial perquè s’impliqui en la contractació de persones amb discapacitat. Segons Altimir, “estem parlant de gent que està formada. A més la implicació de les persones amb discapacitat molts cops és superior a les que no pateixen cap discapacitat”, va dir. 

CEA
EENSM
programa laboral
joves
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic