Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari tècnic, Joan Tomàs, i el president de l’Empresa Familiar Andorrana, Francesc Mora, van presentar el 17è Fòrum.
El secretari tècnic, Joan Tomàs, i el president de l’Empresa Familiar Andorrana, Francesc Mora, van presentar el 17è Fòrum.

L’EFA diu que cal resoldre el tema de l’aeroport si es vol avançar amb la UE


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“No es pot avançar en un acord d’associació amb la Unió Europea si no tenim resolt el tema de disposar d’una estratègia aeroportuària”. Així de contundent es va mostrar ahir el president de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), Francesc Mora, segons el qual “no podem avançar ni pretendre que la nostra economia creixi, s’obri i s’expandeixi amb les infraestructures de comunicació que tenim avui en dia, que són absolutament obsoletes”. 
Mora va fer aquestes manifestacions en la presentació del 17è Fòrum d’Empresa Familiar Andorrana, que tindrà lloc al Park Hotel els dies 29 i 30 de novembre, i que precisament abordarà la necessitat que el Principat disposi d’una estratègia aeroportuària, una qüestió que fa temps que és entre “les prioritats i a l’agenda de l’EFA” i que “va més enllà de tenir un aeroport”. 
En aquest sentit, el president de l’EFA, que va destacar que el país no pot estar pendent de si hi ha problemes amb els accessos per talls a les carreteres dels països veïns, ja sigui per qüestions meteorològiques a l’hivern o per temes polítics, va insistir que Andorra, “més enllà d’una pista”, ha de disposar “d’una infraestructura que aporti valor al país, que sigui operativa i que hi hagi companyies que hi operin”.
D’aquesta manera, per Mora, aquesta estratègia aeroportuària ha de passar perquè “l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell tingui la màxima operativitat possible”, però també perquè el Principat tingui un heliport, infraestructura que va qualificar de “bàsica”, que pugui connectar també el país amb l’aeroport i perquè s’estudiï “de manera seriosa com s’està fent” i si hi ha d’haver un aeroport dins el territori nacional.
De tot plegat se’n parlarà en el 17è Fòrum d’Empresa Familiar Andorrana, una cita que, en aquesta ocasió, tant per temàtica com per contingut, s’ha volgut fer en dos dies, una jornada de tarda i una de matí, i que es desenvoluparà en tres blocs, segons va explicar el secretari tècnic de l’EFA, Joan Tomàs.
Així, sota el títol Infraestructures essencials, el primer bloc, el dia 29 a la tarda, versarà sobre la importància de poder “tenir un aeroport operatiu, segur i que permeti disposar de línies regulars amb destins a tot Europa”. El segon, ja el dia 30 al matí, tractarà les connexions i impacte que un aeroport tindrà en l’economia del país, tant a mitjà com a llarg termini, així com amb els aspectes jurídics en tractar-se d’una instal·lació fora de les nostres fronteres. Finalment, el tercer bloc és el que està més dedicat als empresaris i abordarà experiències d’empreses i models de negoci vinculats a una infraestructura d’aquestes característiques.
Entre els ponents que participaran al 17è Fòrum de l’EFA, que comptarà per a l’obertura amb el ministre d’Economia, Competitivitat i Empresa, Gilbert Saboya, i per a la clausura amb el cap de Govern, Antoni Martí, destaquen el director general d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela; l’ex-conseller general de Ferrovial, Tomás Aranda;  el president de Binter Canarias, Pedro Agustín del Castillo; i el director de Relacions Institucionals de Swiftair, la companyia que ha deixat els aparells per a les proves que s’han fet a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell, Víctor Quiroga.

EFA
tema
aeroport
avançar
resoldre
ue
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic