Diari digital d'Andorra Bondia
L’Associació de l’Eix Central promourà el nucli comercial del Principat dins i fora del país.
L’Associació de l’Eix Central promourà el nucli comercial del Principat dins i fora del país.

L’Eix Central prepararà una gran festa al desembre per presentar la marca


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

L’Associació de Comerciants de Meritxell, Vivand i l’Associació del Fener Boulevard ja s’han agrupat en una nova associació que es dirà Associació de l’Eix Central. A més a més, treballen de la mà del Comú d’Andorra la Vella i del d’Escaldes-Engordany per crear l’entitat público-privada que ha de gestionar aquest eix central. Es tracta de dues de les mesures que contempla el Pla estratègic del turisme de compres i que, malgrat que s’ha avançat molt, encara no s’ha formalitzat amb la inscripció de totes dues entitats al registre. Una acció que es preveu fer de cara al setembre. Això, però, no vol dir que no estiguin treballant. De fet, ja hi ha dissenyat un pla d’accions per al 2019 i  també una marca que s’està estudiant i que es preveu presentar al desembre un cop estiguin finalitzades totes les obres de Vivand. Aquesta presentació es farà amb una festa que promet ser molt atractiva. 
Segons va explicar Sònia Yebra, presidenta dels comerciants de l’avinguda Meritxell i també presidenta ara d’aquesta nova Associació de l’Eix Central,  “a principis de desembre, quan acabin les obres de Vivand, es vol fer una gran festa d’inauguració de tot l’eix central, ja remodelat, i també hi presentarem la nova marca”, va dir. 
Són diverses les propostes del nom d’aquesta marca però no n’hi ha cap de concreta. De fet, la previsió és contractar una empresa especialitzada perquè creï “aquesta marca que vol ser un paraigua que cobreixi Vivand, Meritxell i el Fener”, va comentar Yebra. 
En aquesta taula de treball per crear la marca de l’eix central hi estan presents representants del ministeri de Turisme, d’Andorra Turisme, de la Cambra de Comerç, de les tres associacions comercials i també de dels dos comuns implicats. 

Agenda i accions
Ara per ara, l’Associació de l’Eix Central té en agenda per a aquest 2018 la creació d’aquesta marca conjunta i l’organització de la gran festa d’inauguració de les principals avingudes comercials del país per presentar-la i també per presentar les reformes “com un espai més còmode perquè el turista conegui més a fons les nostres botigues”, va comentar Yebra. 
Des de l’associació també treballen en la recerca de qui serà el gerent de l’ens públic i privat que crearan amb els comuns de la capital i d’Escaldes.
De cara al 2019 també tenen obert ja un pla d’accions, del qual la presidenta de la nova associació poques coses n’ha revelat tot i que una de les accions serà una col·laboració conjunta amb Grandvalira per a la Copa del Món. Es volen crear sinergies perquè el públic d’aquest esdeveniment i tot el turisme que atregui passi per l’eix central i el conegui. 
Altres accions aniran encaminades a una promoció publicitària del nou eix central reformat, amb la marca ja creada. Una acció que vol ser estesa dins i fora del Principat. 
La presidenta de l’Associació de l’Eix Central va explicar que amb la creació d’aquestes dues entitats, la de les tres associacions de comerciants i la que s’ha creat amb els comuns,  “és la primera vegada que tots fem un treball conjunt perquè els interessos comuns són de tots i perquè volem que aquest quilòmetre i mig de botigues es difongui i es comuniqui, es doni a conèixer amb molta força”, va remarcar Yebra. 

eix central
Festa
desembre
marca
presentar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic