Diari digital d'Andorra Bondia
Les agències suggereixen reforçar la vigilància per evitar aldarulls
Les agències suggereixen reforçar la vigilància per evitar aldarulls

Les agències suggereixen reforçar la vigilància per evitar aldarulls


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

En la darrera reunió de la taula transversal d’oci nocturn del Pas de la Casa, feta a l’octubre, el Govern es va comprometre a demanar als turoperadors si podien reforçar els acompanyants dels grups, segons el tipus de client. La mesura anava encaminada a acabar amb els casos d’incivisme al poble encampadà. Qüestionada sobre la situació, l’Associació d’Agències de Viatge d’Andorra (AAVA), va suggerir que es reforcin “tots els dispositius de vigilància oportuns”, tenint en compte que són fets que es produeixen en dates puntuals. En tot cas, l’entitat empresarial va recordar que, en altres països, són “les autoritats competents” les que controlen aquestes situacions.
Des de l’AAVA, sí que es va voler deixar clar que l’associació es compromet a col·laborar amb el ministeri de Turisme en qualsevol tipus d’iniciativa preventiva que consideri adequada per aturar situacions d’incivisme viscudes en el passat. Aquestes accions s’haurien d’impulsar a partir d’aquest hivern. D’aquesta manera, les agències de viatge volen ajudar a erradicar els aldarulls produïts per part de turistes. 
Des de l’entitat, es va remarcar que tots els grups d’adults i d’escolars que gestionen i reben les agències receptives associades a l’AAVA arriben totalment “enquadrats, acompanyats i guiats”. Del que facin aquests adults, però, en les seves hores lliures difícilment se’n poden responsabilitzar. En aquest sentit, l’associació assenyala que les persones majors d’edat han de ser responsables dels seus actes i “saber que quan viatgen a qualsevol país del món s’han de comportar de manera correcta o atenir-se a les conseqüències”. L’entitat, però, apunta que aquest tipus de clients que han provocat actes incívics durant la seva estada a Andorra han entrat per altres canals, que no són el seu. 
L’AAVA també va assegurar que totes les mesures que es puguin prendre per tal de combatre els aldarulls en espais d’oci nocturn o a la via pública no afectaran el turista, sinó que “milloraran la imatge del país”. De fet, una de les preocupacions d’entitats del sector turístic és que s’assimili com una destinació amb l’alcohol bé de preu. Remarquen que això s’ha de perseguir per canviar la percepció que es pugui tenir a l’exterior.
Segons va avançar el ministre de Turisme, Francesc Camp, l’octubre passat, a l’hora de negociar els acords d’associació de marques de cara a l’any vinent, s’intentarà demanar que els turoperadors facin un esforç per controlar les situacions d’incivisme. Així, serà aleshores quan es concretarà si cal establir l’obligació de disposar d’aquests acompanyants, i el nombre necessari, en funció del volum de turistes. A banda d’aquesta mesura, el Comú d’Encamp també implantarà els agents cívics al Pas de la Casa. Aquesta figura controlarà els turistes quan surten de les discoteques i durant el dia, mentre esquien o es troben als allotjaments. A més, hi ha la intenció de posar mecanismes per identificar a quin operador pertany cada turista, a través de polseres. Altres mesures dissenyades són l’elaboració d’un manual de bones pràctiques i fulletons informatius amb les normes bàsiques de civisme, per repartir entre els visitants.
Des del sector, es veu complicada la proposta del ministre de Turisme de limitar el perfil del client per garantir un equilibri entre les diferents tipologies. Els apartaments turístics ja van dir que necessiten tots els perfils i que cal saber-los gestionar amb intel·ligència.

 

Agències
vigilància
suggereixen
reforçar
evitar
aldarulls
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic