Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d’Afer Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy.
El ministre d’Afer Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy.

Les ajudes a l’emancipació, “un cop de mà inicial” per als joves


Escrit per: 
Agències

El Govern va posar en marxa la setmana passada el programa per a l’emancipació del jovent i el ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ja ha rebut les primeres demandes d’informació. “L’objectiu que volem és l’accés a l’emancipació, a un projecte de vida independent, autònom”, exposa el ministre, Víctor Filloy, afegint que és precisament per això que s’ha concebut com una ajuda molt concreta i puntual, com un “cop de mà inicial” perquè els joves, als quals pot costar tenir els estalvis necessaris per poder fer front als dos mesos de dipòsit del lloguer i al pagament del primer mes, i més tenint en compte si han de fer front a d’altres despeses com moblar el pis o contractar una assegurança, puguin independitzar-se.

És per aquest motiu que des del ministeri s’ha previst de manera que puguin fer el primer pas podent fer front posteriorment pels seus propis mitjans al pagament del lloguer, si bé cal recordar que el ministeri també dona ajudes per aquest concepte i que aquest any han suposat un import destinat al col·lectiu de 130.000 euros.  

El ministre destaca que les dues línies de treball que s’ha marcat per a aquesta legislatura en matèria de polítiques per al jovent són l’habitatge i facilitar la mobilitat. Les ajudes a l’emancipació volen donar resposta al neguit expressat pels joves de poder emancipar-se, ja que el ministeri considera que la demanda d’ajuts a l’habitatge està resposta a través de la convocatòria anual. A més, s’ha considerat que en plena situació de crisi causada pel coronavirus era el moment per donar “un clar impuls” a l’emancipació, tenint en compte que la crisi pot haver provocat que molts joves “hagin vist els seus projectes de vida totalment tallats per diferents circumstàncies”. “Ara és el moment més que mai per estar al seu costat i intentar que tirin endavant aquests projectes de vida”, conclou Filloy.

A més, les ajudes a l’emancipació també preveuen la cobertura d’un any de l’abonament de transport públic si l’habitatge es troba fora de les parròquies centrals. Així també es dona resposta a les constatacions fetes a la taula de l’habitatge.

 

 

ajudes
emancipació
joves
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic