Diari digital d'Andorra Bondia
Alumnes a l’hora de dinar en un menjador escolar.
Alumnes a l’hora de dinar en un menjador escolar.

Les ampes necessiten més espais per als menjadors


Escrit per: 
M.S.C.

Les mesures que el Govern va comunicar ahir a les associacions de pares i mares d’alumnes (ampes) obligaran a cercar espais alternatius on poder oferir el servei de menjador. El fet és que les normes indiquen que cal 4 metres entre unitats de convivència, i és per això que les entitats analitzaran ara amb els directors dels centres com resolen aquest problema.

L’Associació de Pares de l’Escola Francesa d’Escaldes-Engordany (Apacef), per exemple, analitzarà la possibilitat d’encabir els alumnes en espai que queden lliures. En el cas de no ser suficients, es demanarà la utilització de locals comunals. Amb el mateix problema es troba l’Associació de Pares del María Moliner, que apunta que serà necessari reorganitzar el servei. Les mesures també preveuen l’entrada esglaonada dels diferents grups al menjador, la utilització de la mascareta per part dels monitors i altres mesures de neteja i seguretat a l’hora de rebre els aliments i servir-los. També destaca el fet que els alumnes que no hagin participat en el doble cribratge que organitza el Govern hauran de dinar tots sols en una taula a 1,5 metres de distància de la resta.

Quant a les activitats extraescolars, el ministeri ha recomanat no fer-les. En tot cas, des de l’Apacef sí que es preveu mantenir l’acollida dels infants de 7.45 a 9 hores amb grups reduïts. Les activitats del migdia (com ara anglès, natació, dansa o pintura) difícilment es faran. Es tracta d’unes activitats que tenien molt bona acceptació (dels 400 alumnes del centre n’hi participaven 300). A l’escola espanyola, en principi, s’anul·larien les activitats físiques com el futbol o la zumba però es mantindria les que es poden fer a l’aula com el francès i l’anglès. A banda, les associacions faran passar el test a tots els monitors, encara que aquest any es veuran obligats a reduir la plantilla tenint en compte que oferiran menys serveis. Al María Moliner, a més, arran de la crisi sanitària, aquest any segurament no es podran pagar els llibres. Quant al bus lliure, reduirà l’aforament al 50%.

 

 

ampes
associació de pares
menjador
activitats extraescolars
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic