Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la primera trobada d'Aules Sènior de les universitats de la Xarxa Vives
Un moment de la primera trobada d'Aules Sènior de les universitats de la Xarxa Vives

Les aules sènior de la Xarxa Vives proposen fer mobilitats a universitats estrangeres en un futur


Escrit per: 
Agències

 Deu de les 21 universitats de l'àmbit de parla catalana que formen part de la Xarxa Vives han participat, durant aquests dijous i divendres, en la primera trobada d'aules sènior d'Espanya, França, Itàlia i Andorra. Durant l'acte de cloenda de la trobada, l'organització de la qual s'ha liderat des del Principat, el director de l'Escola d'Informàtica i Gestió i professor de l'Aula Magna, Florenci Pla, ha explicat que la trobada ha permès "posar en comú i conèixer l'orientació dels diferents programes de cada universitat" i, a més, "veure que podem fer en un futur de forma unificada". En aquest sentit, Pla ha indicat que una de les prioritats serà "intentar anar cap a les mobilitats europees, sempre que es compti amb el fons europeu", però també ha recalcat que s'intentarà unificar metodologies i fer un marc que, respectant les singularitats, "ens situï a cada aula atenent al perfil de les universitats". Per fer-ho possible, Pla ha precisat que durant la trobada s'ha acordat crear un grup de treball dins la Xarxa Vives que comptarà amb les deu universitats presents en les jornades i restarà oberta perquè les onze restants també s'hi puguin afegir. Actualment, l'Aula Magna d'Andorra treballa amb uns 40 alumnes per any, una xifra que després d'un augment progressiu, s'ha estabilitzat i segons Pla "és un bon índex tenint en compte les característiques de la nostra universitat"

 Posar en comú els diferents models d'aules sènior que desenvolupen les universitats que formen part de la Xarxa Vives i debatre sobre els reptes de futur que es volen aconseguir de forma unificada. Aquests han estat els principals objectius de la primera trobada d'aules sènior de la Xarxa Vives, una iniciativa promoguda des de la Universitat d'Andorra i que durant aquest dijous i divendres ha reunit a 10 de les 21 universitats que conformen la Xarxa. Pel que fa als objectius a assolir de cara al futur, el director de l'Escola d'Informàtica i Gestió i professor de l'Aula Magna, Florenci Pla, ha detallat, durant l'acte de cloenda, que una de les prioritats, "sempre que es compti amb el suport del fons europeu", serà estudiar la possibilitat de fer mobilitats a universitats estrangeres. En aquest sentit, Pla ha recalcat que "el projecte europeu ha d'anar en aquesta línia", i ha afegit que "ara cal veure si anant tots plegats podem aconseguir alguna mena de fons europeu per tirar endavant aquesta proposta". Amb tot, Pla ha explicat que la trobada ha servit per "demostrar que es poden fer coses de forma conjunta", i un fet que ho evidencia és l'acord assolit durant la trobada en què les deu universitats presents s'han compromès a crear un grup de treball dins la Xarxa Vives, el qual es mantindrà obert perquè també s'hi puguin sumar les onze universitats restants. "El grup de treball ha de marcar els eixos a seguir per poder estandarditzar i regular el tipus d'aula magna que volem en un futur", ha admès.

D'altra banda, Pla ha indicat que un altre dels objectius de la trobada ha estat posar en comú els diferents models d'aules sènior que es duen a terme en les diferents universitats adscrites a la Xarxa Vives. Així, tot i recalcar que els models poden ser força diferents i, per tant, "s'han de respectar les singularitats", Pla ha indicat que el futur implica crear un marc unificat en què molt probablement s'acabarien diferenciant dues tipologies d'aula, "una amb gent molt gran i una altra amb gent gran". En aquest sentit, ha recordat que aquest tipus d'aules estan obertes a persones que poden oscil·lar des dels seixanta anys i fins als noranta i per aquest motiu ha assegurat que "és molt important que el professor sigui conscient de qui té al davant per tal de tractar els continguts amb el nivell de formalisme adequat". Quant a la relació entre els alumnes joves i la gent gran, Pla ha qualificat la interacció com a "excel·lent" i ha recalcat que "en moltes ocasions se sorprèn més el jove del gran que no pas al revés".

aules
xarxa
vives
senior
mobilitats
universitats
Trobada
Espanya
frança
Itàlia
Número de vots: 272
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic