Diari digital d'Andorra Bondia
La Caixa Andorrana de Seguretat Social.
La Caixa Andorrana de Seguretat Social.

Les baixes per Covid passen a ser malaltia comuna i no accident laboral


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha informat que a partir de l’1 de juliol les baixes per diagnòstic del SARS-CoV-2 o bé per aïllament forçós en aplicació del procediment d’actuació per evitar la propagació del SARS-CoV-2 que s’iniciïn a partir d’aquesta data, passen a tenir la consideració de risc de malaltia comuna, deixant així de ser assimilades a risc d’accident laboral. Així ho expliquen en un comunicat després de la reunió que ha mantingut avui el consell d’administració. Segons argumenten, aquest canvi ve motivat per l’entrada en vigor de la Llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia aprovada el 17 de juny al Consell General.

Així doncs, a partir de l’1 de juliol totes les persones que tinguin la baixa a causa de la Covid, ja sigui perquè se n’han contagiat o bé perquè són contactes estrets, rebran el 53% del seu salari per ser considerada malaltia comuna en comptes del 66% que es rebia fins ara en incloure’s dins de les baixes per accident laboral.

Altres acords
El consell d’administració també ha acordat l’adjudicació definitiva del concurs públic internacional de contractació d’un estudi actuarial del sistema de pensions andorrà a l’empresa ACTENSE. Igualment, ha aprovat el nomenament del doctor Francesc Martin, membre de l’àrea de Control Sanitari, com a representant de la CASS a la taula nacional de salut mental i addiccions d’Andorra.  

Finalment, i a petició del ministeri de Salut, ha validat l’acreditació d’un especialista en medicina familiar i comunitària. Així mateix, ha ratificat la posició del ministeri de Salut i del SAAS de no acreditar un metge especialista en cirurgia plàstica reparadora en tenir cobertura suficient al país.

 

baixes
covid
malaltia comuna
accident laboral

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte