Diari digital d'Andorra Bondia
Les colles de caçadors per a la Setmana de l'isard s'hauran de constituir entre el 21 i el 30 d'agost
Les colles de caçadors per a la Setmana de l'isard s'hauran de constituir entre el 21 i el 30 d'agost

Les colles de caçadors per a la Setmana de l'isard s'hauran de constituir entre el 21 i el 30 d'agost


Escrit per: 
Agències

El període hàbil per a la constitució de les colles de caça per prendre part a la Setmana de caça de l’isard s’obrirà el 21 d’agost i es tancarà el dia 30 del mateix mes. El nombre de caçadors necessaris per obtenir una captura és de quatre. Així consta en el pla de caça sobre la població d’isards en terreny cinegètic comú que ha estat publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). 

La població d’isards recomptats s’eleva a 800, la qual cosa representa un índex de creixement del 19,87% respecte de l’any passat. Davant aquestes dades, l’índex de captura ha quedat fixat en el 17,88%, amb la qual cosa els caçadors que prenguin part en la Setmana de l’isard, un total de 569, podran capturar 143 animals. Aquestes xifres són superiors a l'any passat, quan es van autoritzar 119 captures entre 511 caçadors.

Un cop finalitzat el termini per a la constitució de colles, i en cas que restin captures per atorgar, s’adjudicaran a través d’un sistema de sorteig públic que es durà a terme l’1 de setembre. També es determina que el període hàbil perquè el cap de colla reculli les anelles serà entre el 5 i el 7 de setembre. Cal recordar que la Setmana de l’isard serà entre el 10 i el 17 de setembre.

Al mateix BOPA consta també l’ordre ministerial relativa a l’aplicació del pla de caça al vedat d’Enclar. Seran possibles 19 captures selectives i un trofeu mascle. Les llicències especials de caça acompanyada s’adjudicaran a través d’un concurs públic que se celebrarà el 13 de setembre.

Setmana de l'isard
caça
isard
colles
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic