Diari digital d'Andorra Bondia
Embarcacions de ràfting al Noguera Pallaresa l’abril d’aquest any.
Embarcacions de ràfting al Noguera Pallaresa l’abril d’aquest any.

Les comarques del Pirineu i Ponent rebran uns 600.000 turistes a l’estiu


Escrit per: 
Agències

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu repetir aquest estiu els bons resultats del 2018 i consolidar d’aquesta manera els increments d’ocupació que estan registrant les comarques del Pirineu i Ponent des del 2013. Si la previsió es compleix, la demarcació rebrà durant la campanya d’estiu uns 615.000 turistes que faran al voltant d’1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències, que no estan quantificades. Aquest primer cap de setmana d’estiu, que coincideix amb les festes de Sant Joan, es preveu una alta ocupació que es podria situar al voltant del 95% de mitjana i en molts casos plena ocupació.
El nivell de reserves per Sant Joan en les diferents tipologies d’allotjament són molt bones i actualment el Patronat parla d’un 85% de mitjana, tot i que en places de bungalous i de turisme rural en molts indrets ja tenen el cartell de complet, principalment a les diferents localitats on se celebra la festa del foc del solstici d’estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros, a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran.
El Patronat destaca que la festivitat de Sant Joan d’enguany té una millor ocupació i un millor comportament turístic que l’any passat perquè genera tres dies festius, en escaure’s la diada de Sant Joan dilluns, mentre que l’any passat va coincidir amb un cap de setmana. D’altra banda, l’arribada de la calor, coincidint amb l’inici de l’estiu i el començament de les vacances escolars, es preveu que afavoreixi l’estada dels primers turistes a la demarcació de Lleida aquest estiu.

Creixement progressiu
El Patronat de Turisme de la Diputació preveu poder continuar consolidant enguany els creixements que ha experimentat el sector turístic de la demarcació de Lleida els darrers 6 anys durant la temporada d’estiu, fins a situar-se l’any 2018 en el millor resultat de tots els temps quant a establiments d’hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings. L’estiu del 2018 va tancar amb un increment d’1,20% quant a nombre de viatgers i d’un 1,73% més en el de pernoctacions amb relació al mateix període del 2017.
En aquest sentit, tant el Patronat de Turisme com els representants dels diferents subsectors d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida preveuen poder repetir els resultats de l’any passat, cosa que representaria situar-se al voltant d’uns 615.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions durant el període d’estiu, dels quals uns 475.000 viatgers amb 1.255.000 pernoctacions correspondrien als allotjats en els establiments d’hoteleria, turisme rural, càmpings i apartaments turístics, d’acord amb les dades de l’INE de l’any passat, mentre que els restants correspondrien a altres modalitats d’allotjament turístic, exceptuant les segones residències, que no estan comptabilitzades.

comarques
Pirineu
ponent
rebran
turistes
estiu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte