Diari digital d'Andorra Bondia
Les companyies demanen finalment apujar un 5% les tarifes d’autobús
Les companyies demanen finalment apujar un 5% les tarifes d’autobús

Les companyies demanen finalment apujar un 5% les tarifes d’autobús


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Tot i que havien estimat un increment inferior, les companyies que ofereixen el servei de transport públic nacional han demanat finalment una actualització de les tarifes del voltant del 5%. Així ho recull el document lliurat per les empreses al Govern sobre la proposta de preus per al 2018. Segons va explicar Gabriel Dallerès, president de la Cooperativa Interurbana Andorrana, aquesta sol·licitud es basa en l’increment de l’IPC, així com la pujada de despeses addicionals.
Des de la Hispano Andorrana, Jordi Troguet també va confirmar que la proposta que s’ha fet des d’aquesta empresa a l’executiu va en la mateixa línia que l’exposada per la Cooperativa (d’un 5%). El fet és que, encara que les companyies entreguen les propostes al Govern per separat, el seu contingut sempre és força similar. Ara per ara, però, encara no disposen de cap resposta del Govern i preveuen que durant el mes que ve coneixeran quina ha estat la decisió de l’administració.
Dallerès va posar en relleu que, si finalment aquest increment de costos no es veu compensat per una pujada del preu del bitllet, caldrà cobrir la diferència o bé amb una subvenció del Govern o bé amb una disminució del servei que s’està oferint ara. 
Les companyies de transport de passatgers que cobreixen el servei d’autobús intern havien plantejat, a l’octubre, que l’increment de la tarifa global hauria de ser com a mínim del 3,6%. Les empreses remarquen que des del 2013 no s’ha actualitzat el preu dels títols de transport públic i, per això, consideren que ja toca posar-lo al dia. Recorden que durant aquest temps s’han fet inversions en electrònica, el gasoil es va encarir i també s’haurien de seguir augmentant els sous dels empleats. Tot això a banda de la pujada de l’IPC. Des de les empreses, s’indica que, tot i que s’ha plantejat una actualització dels preus global, això no vol dir que s’hagi d’aplicar aquest augment a tots els títols de la mateixa manera. 
Des del sector, també es va assenyalar que es manté la situació d’inseguretat i incertesa pel retard en l’adjudicació de les noves línies de bus.

 

companyies
tarifes d'autobús
apujar
5%
demanen
Comentaris: 4

Comentaris

Espero que Govern no el deixi fer....per que fa anys que rls sous no pujen i menys un 5%. Pero clar ya saben les influencies que tenen aquests companyes a Govern.
Pensó que es un tema cabdal i massa important per que el Govern Neo-liberal no el deixi solament en mans de la iniciativa privada, el servei de transport públic , hauria de estar tutelat o si mes no subvencionat per el estat, posant al damunt de la taula el problemes que te actualment que hi han i asforntar-los per el be del interès general del país i dels seus ciutadans i també en busca d'un servei a l'alçada del país, si es que realment volem un país de qualitat, el que es evident que des de govern no s'està fent res, tot i les bones paraules demagògiques del ministre, la veritat es que la cosa esta degenerant a nivell del transit del país.
Espero que no es faci l'augment, ja es més car anar amb bus que en cotxe, el que cal es , si és necessari, que es subvencioni, afavorir l'ús del bus en vers el cotxe. Potser no tant subvencionar el cotxe elèctric, caldria fer-ho sobre el transport.
Deurien de unficar-vos en una unica campanya i ampliar el servei fins les 22.... Es una vergonya que el transport public no cubreix les necessitas minimas del resident treballador...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic