Diari digital d'Andorra Bondia

Les deixalleries registren un augment d’usuaris durant el primer semestre


Escrit per: 
M. S. C.

El nombre de visites a les deixalleries ha registrat un augment fins al mes de juny respecte al mateix període de l’any passat. Així, el nombre d’usuaris que han fet servir l’equipament de les Valls del Nord ha crescut aproximadament el 40%.

Durant el primer semestre, la deixalleria compartida pel Comú de la Massana i el d’Ordino ha estat utilitzada per 2.253 persones. Si tenim en compte que el desembre del 2009 aquesta mateixa infraestructura havia rebut 3.200 visites des de principis d’any, l’increment registrat és important.
També la deixalleria comunal de Canillo i Encamp ha tingut un augment d’usuaris. Fins al mes de juny de l’any passat 172 ciutadans havien utilitzat aquest servei. Aquest mes de juny el nombre de visites ascendia a 309. També durant els primers sis mesos d’aquest any han augmentat les entrades comunals de recollida de trastos, que han passat de les 456 fins al mes de juny del 2009 a 572 aquest any. Pel que fa a la deixalleria d’Escaldes-Engordany, durant els primers sis mesos de l’any ha registrat 821 usuaris.
Si el nombre de visites a les deixalleries ha augmentat, també ho ha fet la gestió d’alguns residus. A la deixalleria d’Encamp i Canillo, si tenim en compte la ferralla, la fusta, els residus voluminosos, els plàstics i la runa, el volum registrat durant el primer semestre puja a 1.555,5 metres cúbics. Pel que fa a la resta de residus, com ara vidre pla, fluorescents elèctrics i CFC, se n’ha recollit 39.781 quilos. En aquest equipament, la ferralla representa un 35% dels residus generats i la fusta un 33%. Per darrere hi ha els voluminosos (21%), els plàstics (10%) i la runa (2%).
La deixalleria de les Valls del Nord ha rebut fins al mes de juliol 2.040 metres cúbics de residus. La majoria d’aquests corresponen a fusta (740) i ferralla (480). A Escaldes-Engordany, el volum de residus dipositats ha anat registrant un augment des de principis d’any. Fins al juny, l’equipament ha rebut  226.399 quilos de deixalles. Entre aquestes hi ha diferents tipus de materials, com piles, tòners i fluorescents, pintura, oli vegetal, tèxtil i ferralla. Cal destacar que les deixalleries  de les Valls del Nord, Encamp i Canillo i Escaldes obren el dissabte. En el cas d’Encamp, el dia de més afluència és precisament aquest, seguit del dimecres.

Multes per als qui deixin els trastos sense avisar el Comú

Des del Comú de la Massana s’ha fet una crida perquè els particulars no deixin els trastos al carrer sense avisar els serveis comunals. Tot i que la campanya Si l’acompanyes, guanyes, per promocionar l’ús de les deixalleries, està donant els seus fruits, el departament de Medi Ambient ha trobat recentment 40 cadires i altres mobles i electrodomèstics dipositats al carrer. Per aquest motiu, la corporació s’està plantejant fer un reglament i fixar sancions si els privats no avisen.

Número de vots: 23
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic