Diari digital d'Andorra Bondia
Pons i Mònica Geronés, coordinadora del Llibre Blanc de la Igualtat, en la reunió.
Pons i Mònica Geronés, coordinadora del Llibre Blanc de la Igualtat, en la reunió.

Les entitats demanen ser al ple de l’Observatori de la Igualtat


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: SFGA

Després de la constitució del ple de l’Observatori de la Igualtat, format només per membres del Govern, ahir es van crear les dues comissions que configuren l’organisme, la de dones i la de diversitat, que al seu torn està integrada per equips de treball sectorials centrats en gent gran; persones amb discapacitat; infància, adolescència i joventut; persones LGTBI+; i persones nouvingudes. Les comissions estan formades per personal tècnic de l’Administració, parapúbliques i associacions. I és en el marc d’aquesta reunió que les entitats cíviques van defensar la seva presència al ple. El temor de les associacions és que un cop s’elevin els temes treballats en comissió al ple es perdi el seguiment d’aquests. Segons el reglament, les funcions de les dues comissions són informar sobre les dades i mancances i aportar suggeriments.

En la trobada, es va explicar que Polítiques d’Igualtat ja ha començat a treballar amb el Centre de Recerca Sociològica (CRES) i el departament d’Estadística per saber quines dades es poden tenir segredades per sexes i grups d’edat i quines es poden aconseguir. Quan es disposi d’aquesta informació serà quan es convocarà les comissions per analitzar-les. També es va informar que la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones està avançada. Amb tot, el Govern no es va comprometre a consensuar-la amb les associacions.

En declaracions abans de la reunió, el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, va destacar que “no només és important recollir aquestes dades, sinó veure com es recullen, ja que sovint la manera com es fan les enquestes ens donen una visió esbiaixada de la realitat”
L’Observatori és un òrgan assessor que té l’objectiu de contribuir al coneixement de la situació de les dones i les persones pertanyents als col·lectius amb risc de vulnerabilitat per millorar la presa de decisions, planificació i avaluació de les polítiques públiques. D’aquesta manera, l’ens s’encarrega de la recopilació i anàlisi de les dades existents sobre la igualtat i no-discriminació.

entitats
demanen
ple
l'Observatori de la Igualtat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic