Diari digital d'Andorra Bondia
L'escola d'Ordino.
L'escola d'Ordino.

Les escoles reobren les instal·lacions a partir de dilluns per entrevistes concertades o recollida de material


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha aprovat un nou Decret per permetre la reobertura parcial dels edificis dels centres educatius a partir del dilluns 18 de maig amb l’objectiu que el personal educatiu pugui accedir a les instal·lacions per recollir material o bé utilitzar recursos específics, així com concertar entrevistes presencials. També es preveu que els centres que ho considerin oportú puguin dur a terme determinades activitats d’avaluació presencials de manera puntual. En cap cas el text preveu el retorn de l’activitat lectiva presencial, que se seguirà desenvolupant de manera telemàtica.

La reobertura parcial està permesa per als centres escolars públics i privats de maternal, primera ensenyança, segona ensenyança, batxillerat i formació professional. També queden inclosos els centres d’ensenyament superior públics i privats i l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM).

L’Executiu considera que els mesos de maig i juny coincideixen habitualment amb els períodes d’avaluació que permeten valorar el procés seguit, qualificar els resultats dels alumnes i prendre decisions sobre la seva orientació per finalment tancar el curs acadèmic. Per això, i a més degut a la situació sanitària causada per la COVID-19, és important poder fer un balanç del curs acadèmic i de la progressió dels aprenentatges tant amb els mateixos alumnes com amb els seus pares o representats legals.

Així, i de manera més concreta, el Decret considera que les activitats d’avaluació són totes les que permeten recollir informació del candidat amb la finalitat d’emetre un judici de valor i poden ser proves escrites o pràctiques o entrevistes orals. A més, el text també preveu que a mesura que es reprengui l’activitat econòmica es poden reactivar les pràctiques formatives dels alumnes dels diferents centres educatius a les empreses, entitats o despatxos que estiguin oberts, sempre que hi hagi un acord previ i amb el compromís de garantir el compliment de les mesures higièniques i sanitàries.

Pel que fa a la recollida de material educatiu que es trobi dins del centre, el personal pot accedir-hi però sempre cal informar la direcció del centre i acordar un horari. A més, i també sota la supervisió de la direcció, el personal pot anar al centre per preparar la represa de l’activitat lectiva.

Finalment, en el darrer punt el Decret també permet la celebració d’entrevistes entre el personal del centre i els alumnes o la seva família amb cita prèvia. L’assistència a l’entrevista no pot superar més de cinc persones.

Mesures higièniques i de prevenció

En tots els casos ara explicats els centres han de guardar la deguda diligència en l’aplicació de les mesures de prevenció del contagi establertes pel Govern, i en concret: és necessària la utilització de la mascareta per accedir al centre; cal mantenir una distància de seguretat entre persones de com a mínim dos metres; es limita la capacitat a un terç de la cabuda màxima dels espais i les aules; es limita a cinc persones, amb inclusió dels docents, el nombre màxim d’assistents a les entrevistes; i cal disposar en tots els espais i aules de gels hidroalcohòlics per rentar-se les mans.

escola
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic