Diari digital d'Andorra Bondia
Instant de l’última manifestació feminista amb motiu del 8 de març.
Instant de l’última manifestació feminista amb motiu del 8 de març.

Per les feministes, la llei d’igualtat neix coixa si no preveu l’avortament


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / Foto: Facundo Santana

Les associacions feministes adverteixen que si no es recull l’accés de les dones a la interrupció voluntària de l’embaràs la llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes neix coixa. I és per això que la presidenta d’Acció Feminista, Antònia Escoda, va afirmar que aquest serà un aspecte que l’entitat inclourà en les aportacions que farà arribar al Govern. “Els ho posarem com a demanda”, va assenyalar. També la presidenta d’Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, va afirmar que no hi ha cap llei d’igualtat efectiva entre dones i homes que prohibeixi un aspecte que afecta la salut de les dones i la seva llibertat.

Malgrat tot, les dues associacions van celebrar que finalment hi hagi un esborrany del text damunt la taula. “Necessitem aquesta llei”, ja que encara avui no s’ha assolit la igualtat entre els homes i les dones, va lamentar Escoda. Així, encara que en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva hi hagi una gran mancança la llei “té possibilitats”. És en aquest sentit que la presidenta d’Acció Feminista va remarcar que “seria ridícul no treballar en el text si aquest ens ha de permetre aconseguir eines per carregar-nos la bretxa salarial, perquè a l’escola s’eduqui realment en la igualtat, perquè tots els cossos de l’Administració rebin formacions en igualtat...”. Escoda va ressaltar la satisfacció per tenir a les mans un text que havien demanat i que corregirà les mancances existents en diferents lleis, com ara les laborals.

També va valorar el text la presidenta d’Stop Violències, que va celebrar que s’hagi adoptat per a la llei el nom que temps enrere va proposar l’entitat que presideix. Amb tot, l’associació es troba en una tessitura complicada. “Com vol [el Govern] que ens reunim amb qui ens demana presó?”, va exposar Mendoza recordant les afirmacions fetes per l’associació davant de la Cedaw, que prèviament ja s’havien traslladat al mateix Executiu, i que les han portat a la Batllia. És per això que des d’Stop Violències es pregunten com poden fer esmenes al text quan no estan segures que el Govern no les denunciarà si les seves aportacions no són del seu grat. “Millor no dir res perquè m’arrisco a una denúncia”, va deplorar Mendoza, que es qüestiona què se’n pot pensar d’un Govern que les porta a la Justícia però que després vol que treballin per ell.

feministes
llei d’igualtat
Neix
coixa
preveu
l’avortament
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic