Diari digital d'Andorra Bondia
Radar instal·lat a la xarxa viària del país.
Radar instal·lat a la xarxa viària del país.

Les multes per excès de velocitat es disparen: quasi 6.000 en els sis primers mesos del 2019


Escrit per: 
Agències

Segons les dades facilitades per la policia, els excessos de velocitat que han estat sancionats fins al 30 de juny és de llarg la conducta que deriva en més multes, ja que no hi ha cap altra conducta que s’apropi a aquesta xifra. És més, en aquests sis primers mesos de l’any, s’han imposat les mateixes multes per excés de velocitat que en tot el 2015, quan la xifra total va ser de 5.898.

Per darrere de l’excés de velocitat, el segon tipus d’incompliment al Codi de la circulació que genera més sancions és no disposar del distintiu de la inspecció tècnica de vehicles, amb 516. I en tercer lloc hi hauria les 373 sancions que han estat notificades a conductors que no han pogut presentar el rebut de l’assegurança, malgrat tenir-lo.

Altres comportaments que la policia vigila de prop i que fins i tot han estat objecte de campanyes concretes, com els avançaments incorrectes, han comportat tot just mig centenar de multes. Així, en aquest cas concret, s’han imposat 57 sancions. I altres qüestions com utilitzar el telèfon mòbil durant la conducció ha suposat la imposició per part dels agents de 58 multes.

Conductes que també generen un volum important de sancions malgrat que es tracta de comportaments que fa molts anys que se sancionen són per exemple no dur el cinturó cordat. Així, la policia ha imposat 170 multes per aquest incompliment. Cal recordar que aquesta infracció ha suposat la imposició de 351 multes l’any passat; 343 el 2017; 244 el 2016 i 425 el 2015. També cal destacar les 200 sancions imposades en els sis primers mesos de l’any per no respectar la senyalització horitzontal de la calçada.

A l’altre costat de la balança hi ha les dues sancions que s’han imposat fins al mes de juny per irregularitats en la targeta de transport o les altres dos per circular sense el distintiu de la ITV.

Andorra
multes
trànsit
policia
velocitat
radar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic