Diari digital d'Andorra Bondia
Recreació de com quedarà la nova piscina del centre esportiu Els Serradells.
Recreació de com quedarà la nova piscina del centre esportiu Els Serradells.

Les obres de reconstrucció dels Serradells hauran d'esperar fins a l'1 de setembre


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Comú d'Andorra la Vella

Les obres de reconstrucció de la piscina interior del centre esportiu Els Serradells hauran d’esperar almenys fins a l’1 de setembre, ja que l’empresa Progec va entrar a mitjans de maig una demanda a la Batllia perquè es fes una prova pericial de quantificació dels danys causats per l’incendi que es va produir el 22 de novembre del 2018 en el marc del plet que té amb les asseguradores per determinar les responsabilitats del sinistre. Així ho ha anunciat aquesta tarda la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

La cònsol ha explicat que precisament al mes de maig es va arribar a un pacte amb l’empresa constructora Locubsa perquè els treballs de reconstrucció dels Serradells es poguessin iniciar el pròxim 1 de juliol. Ara han hagut de renegociar aquest punt i han acordat que comencin l’1 de setembre, sempre és clar que la Batllia no prorrogui la suspensió de les obres, “i ja sabem que quan hi ha qüestions judicials les coses es poden allargar”, ha dit Marsol. Tot i que Progec “ho podia haver fet abans i no ara”, la cònsol s'ha mostrat comprensiva amb la seva posició afirmant que “tothom té dret a demanar les proves que necessita per defensar la seva posició”.

I és que la constructora es vol assegurar que la quantificació dels danys sigui realment de 4 milions d’euros en un litigi amb les asseguradores que es preveu “llarg”, ha vaticinat la cònsol. Igualment ha anunciat que el peritatge ja s’ha començat i podria estar enllestit a finals del mes de juliol.

La cònsol ha aprofitat l’ocasió per posar de manifest el compromís del Comú per tirar endavant la reconstrucció de la piscina, que es farà, ha remarcat, segons els terminis previstos de 15 mesos, de manera que els treballs haurien de concloure a finals del 2021. Pel que fa als treballs, ha recordat que ja es van adjudicar el 5 de març passat per un valor de 4,2 milions d’euros. Uns diners que “ja tenim a la caixa del Comú”, gràcies al “bon acord” al qual va arribar la corporació amb les asseguradores. Un conveni “que ja tenim pactat i signat”, ha emfasitzar.

El Comú també ha pactat amb Locubsa la possibilitat de diferir els terminis de pagament dels treballs certificats a un any vista, en comptes dels 60 dies que és l’habitual, i així “ens dona una mica més de muscle i oxigen” per tenir “un marge de maniobra a l’hora d’afrontar projectes, inversions o despeses que s’ha dissenyat per ajudar els ciutadans i empresaris d’Andorra la Vella”, ha fet notar el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié. Una idea que Marsol ha reforçat: “vam pactar aquest acord perquè tot i que s’espera una evolució positiva hi ha una gran incertesa”, en relació amb les conseqüències de la crisi sanitària.

D’altra banda, pel que fa a la reobertura de les instal·lacions dels Serradells, Astrié ha apuntat que està prevista per al pròxim 15 de juny. Una reobertura que es farà tenint en compte els protocols del ministeri de Salut tant pel que fa als aforaments, ocupacions i desinfeccions. L’horari serà l’habitual. La mascareta serà d’ús obligatori per a l’interior del centre esportiu i s’han habilitat uns circuits específics per reduir al màxim els encreuaments entre els usuaris. En diferents punts s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic per fer una correcta neteja de les mans i també es facilitarà als usuaris els elements de desinfecció necessaris per netejar les màquines i els objectes del gimnàs després del seu ús.

Activitats d’estiu
La bona acollida de l’aquapark que per primera vegada va muntar el Comú a l’Estadi Comunal l’any passat ha fet que enguany es vulgui repetir la iniciativa, “sempre que ho validi Salut”, ha puntualitzat Astrié. Precisament, les inscripcions als esports i activitats d’estiu començaran el 15 de juny i els pròxims dies el  Comú explicarà quines accions es portaran a terme i amb quins protocols. Segons el cònsol menor, “es nota l’interès de les famílies”.

reconstrucció
serradells
1 de setembre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic