Diari digital d'Andorra Bondia
L'ETR d'Encamp amb les obres finalitzades.
L'ETR d'Encamp amb les obres finalitzades.

Les obres a l'ETR d'Encamp milloren la seguretat i asseguren el subministrament del servei


Escrit per: 
Agències / Foto: M. P.

El mes d'octubre, FEDA va donar per finalitzades les obres a l'Estació transformadora i repartidora (ETR) d'Encamp, que van consistir en la substitució de nou seccionadors que estaven instal·lats des de l'any 1968. Al llarg dels sis mesos que han durat les tasques de manteniment, també s'han dut a terme, tal com indica l'encarregat de projectes de FEDA, Òscar Navarro, "petites modificacions per millorar la seguretat elèctrica i assegurar el subministrament a les parròquies d'Escaldes-Engordany, Andorra i una part d'Encamp". En l'actualitat, Andorra disposa de quatre ETRs i la de la parròquia encampadana és la més gran de totes, ja que "suporta un 56% del consum nacional".

El projecte de reforma de l'estació ha estat un procés que s'ha allargat pràcticament durant dos anys, sent els últims sis mesos d'aquest període quan s'han dut a terme les obres 'in situ'. "La substitució dels seccionadors han estat uns treballs complicats, donat que en tot moment hem tingut l'ETR en tensió", afirma Navarro. Per tant, s'han hagut de fer aquestes tasques a proximitat de tensió. Els tècnics de FEDA, coneixedors de la dificultat que suposava una modificació com aquesta, van elaborar prèviament un pla de seguretat "molt rigorós" que va permetre que en cap moment els clients patissin cap afectació en el servei. Així doncs, "hem respectat els terminis i s'han dut a terme totes les tasques amb èxit", complint d'aquesta manera les expectatives marcades a l'inici de les obres.

A banda d'aquesta infraestructura, el Principat disposa de tres estacions transformadores més, situades a la Margineda, Ransol i Grau Roig. Tot i això, el tècnic de FEDA creu que "possiblement en un futur se n'haurà de construir alguna més", encara que a hores d'ara les estacions que hi ha al país "són suficients". A més, s'ha de tenir en compte que en un futur es podrà disposar de l'ETR de la Gonarda. Amb totes les modificacions i millores que s'han dut a terme al llarg d'aquests anys, l'estació transformadora d'Encamp ha aconseguit triplicar l'energia que generava des dels seus inicis i, des de l'any 2001, "s'han invertit més de 8,5 milions d'euros" per seguir contribuint a les millores de la infraestructura.

Les obres a l'ETR d'Encamp milloren la seguretat i asseguren el subministrament del servei
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic