Diari digital d'Andorra Bondia
Les pernoctacions a la demarcació de Lleida creixen un 6,5% a l’estiu
Les pernoctacions a la demarcació de Lleida creixen un 6,5% a l’estiu

Les pernoctacions a la demarcació de Lleida creixen un 6,5% a l’estiu


Escrit per: 
Agències

La demarcació de Lleida ha tancat la temporada d’estiu amb un augment d’un 6,5% més de pernoctacions que l’estiu de l’any passat. El Patronat de Turisme estima que han visitat les comarques de Lleida uns 610.000 turistes, que han generat més d’1.775.000 pernoctacions. Les xifres, encara provisionals en espera del resultat de l’INE del setembre, situen l’estiu del 2017 per sobre dels estius del 2006 i el 2007, considerats els millors abans del període de crisi econòmica. 
Els sectors que han registrat un augment més gran són els càmpings i els hotels. En canvi, els apartaments turístics han tingut un creixement més moderat amb relació a l’any passat pel que fa al nombre de pernoctacions i el turisme rural ha mostrat un cert retrocés. El millor comportament l’ha tingut el sector del càmping, que ha vist incrementar un 15,5% el nombre de pernoctacions i un 7% més el nombre de viatgers respecte de l’any passat. Per la seva banda, els establiments d’hoteleria han crescut un 7% en nombre de viatgers i per sobre del 4% en pernoctacions. Els apartaments turístics han experimentat un creixement més moderat, que s’ha situat en el 2,52% més de pernoctacions i el 6,16% més de viatgers. Finalment, el turisme rural ha tingut un retrocés respecte de l’estiu del 2016, amb un 5,8% menys de viatgers i un 11% menys de pernoctacions. 
També les activitats de turisme actiu han tingut un bon comportament, si bé s’haurà d’esperar al final de la temporada, a meitat d’aquest mes, per acabar de fer balanç. Els  responsables del sector esperen poder cobrir les expectatives de l’inici de campanya, que eren créixer un 7%.

pernoctacions
demarcació
Lleida
estiu
creixen
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic