Diari digital d'Andorra Bondia
Vehicles accedint a Espanya per la frontera del riu Runer.
Vehicles accedint a Espanya per la frontera del riu Runer.

Les persones que viatgin a Espanya hauran de fer una quarantena de 14 dies


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Agències

Les persones que viatgin a Espanya des de l’estranger hauran de guardar una quarantena de 14 després de la seva arribada. Així ho estableix l’ordre del ministeri de Sanitat publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que serà efectiva a partir de divendres que ve, 15 de maig, i estarà vigent durant l'estat d'alarma i les possibles pròrrogues. D’aquesta manera, Espanya segueix l’exemple de gran part dels països veïns europeus.

La mesura s'ha aplicat a Espanya a les autoritzacions excepcionals atorgades per a les repatriacions d'espanyols i residents a Espanya procedents d'Itàlia. Ara es farà amb tot viatger internacional, encara que es preveuen excepcions. Així doncs, no hauran de guardar la quarantena de 14 dies els treballadors transfronterers, transportistes i les tripulacions així com els professionals sanitaris que vagin a desenvolupar la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades de Covid-19.

La mesura, segons indica el govern espanyol, s'ha pres per l’evolució favorable de la situació epidemiològica al país veí del sud i per l'inici de la desescalada, uns fets que fan necessari reforçar les mesures de control.

Durant aquest període de quarantena, els viatgers que vagin a Espanya hauran de continuar en el seu domicili o allotjament, i hauran de limitar els seus desplaçaments. Només es podran moure per adquirir d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres, serveis i establiments sanitaris, i altres desplaçaments per motius de força major o situació de necessitat. En tots ells serà obligatori l'ús de mascareta. A més, les autoritats sanitàries podran contactar amb les persones en quarantena per fer-ne seguiment. Davant l'aparició de símptomes com febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general o altres símptomes de cas sospitós de Covid-19, s'haurà de contactar per telèfon amb els serveis sanitaris indicant que es troben en quarantena perquè procedeixen de l'estranger.

Espanya
quarantena
Comentaris: 2

Comentaris

si tenim on anar y tenim quinze diez de vacances, que ho dubto, que ja en portem dos mesos fenne confinats a casa , estarem un altra vegada confinats a Espanya, ja estem acostumats, i el turistes que pugin estarna confinats a un hotel,a PAN I CUCHUILLO. ? qui pagara GOVERN ?. QUE VINGUI EL SANCHEZ I QUE ES QUEDI CONFINAT NO A UN HOTEL TANCAT A UNA PENSIO.
Hola...el meu fill resideix a Canet de Mar i la setmana vinent ha de venir a arreglar papers del cotxe des de Roma on treballa. Viatjarà amb el cotxe en ferry. La pegunta és que s'ha de reincorporar a la feina al cap de 8 o 9 dies. Pot tornar amb justificació a Itàlia? Gràcies.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic