Diari digital d'Andorra Bondia
Els alumnes fent la prova de llengua catalana, aquesta tarda al Centre de Congressos.
Els alumnes fent la prova de llengua catalana, aquesta tarda al Centre de Congressos.
Els alumnes fent la prova de llengua catalana, aquesta tarda al Centre de Congressos.
Els alumnes fent la prova de llengua catalana, aquesta tarda al Centre de Congressos.

Les primeres POB, a prova de Covid


Escrit per: 
M. P. A. / Fotos: Facundo Santana

Una logística “complexa” que ha suposat “un esforç” extra. D’aquesta manera ha descrit la directora del departament d’Inspecció Educativa i Qualitat, Marie Pagès, l’organització de la Prova Oficial de Batxillerat (POB) que ha començat avui i que durarà tota aquesta setmana i tres dies més de la vinent. I és que els exàmens de les matèries comunes que normalment es feien als centres de batxillerat de l’escola andorrana, enguany, per complir degudament amb les mesures sanitàries, es porten a terme al Centre de Congressos a Andorra la Vella. Hi havia convocats 220 candidats, 193 alumnes procedents dels centres i 27 candidats lliures. Només dos d’ells s'han hagut de quedar a casa confinats i des d’allà han fet els exàmens enviats per correu electrònic al mateix moment que la resta de companys, i realitzats “amb totes les garanties”, ja que personal del departament els vigilaven a través de la càmera en tot moment, ha explicat Pagès. 

Els alumnes estaven convocats i distribuïts per grups a la plaça del Poble i des d’allà se’ls cridava amb un megàfon segons els cognoms i s’adreçaven a l’entrada del Centre de Congressos on es controlaven els passaports i se’ls assignava un dels dos espais habilitats per a realitzar les proves, un protocol que segons Pagès “està funcionant molt bé”. Abans de baixar les escales i d’entrar a les aules, el gel a punt; i, a dins, taules amb la distància de seguretat reglamentària. 

“La pandèmia no ha repercutit en el nivell acadèmic dels alumnes”. D’això s'ha mostrat convençuda Pagès, ja que els centres han posat molts mitjans per fer un bon acompanyament dels joves pel que fa a les classes que han rebut a nivell virtual quan hi va haver el confinament generalitzat o quan durant el curs ho han hagut de fer pel positiu d’alguns dels seus companys que han obligat a confinar aules. A més, al setembre hi va haver “la replanificació del temari”, ha afegit, el que ha comportat un reforç de certes temàtiques i una priorització de les mateixes. Al seu parer, els alumnes “estan a punt i preparats”. 

Entre els alumnes, visions diferents, tot i que han coincidit que estan ben preparats. Així, Toni Riba, alumne de batxillerat científic, ha manifestat que els mesos que van estar a casa el curs passat “ens han condicionat” perquè hi ha matèries que requereixen més atenció, com les matemàtiques, i veure-les a la pissarra ajuda més. Per a Lluc Sasplugas, alumne de batxillerat socioeconòmic, el confinament els ha anat bé per aprendre moltes coses des de casa per les notícies i informes que anaven sortint. I si pel Toni la dificultat estava a encertar les respostes de la prova perquè el sistema andorrà avalua “per competències”, per al Lluc la inseguretat venia donada perquè no saps si ho estàs fent bé en desenvolupament de les idees en assignatures com ara la sociologia.

El 13 de maig sabran com els ha anat aquesta primera avaluació i es podran inscriure a la segona, que tindrà lloc els 19, 20, 21 i 31 de maig i l’1 i 2 de juny. Els resultats definitius els tindran el 9 de juny. Serà llavors quan sabran definitivament si han passat les proves i amb la nota suficient per fer Biologia, en el cas del Toni, i Sociologia, en el del Lluc.

No descarten recursos per l’error al concurs d’Educació
La directora del departament d’Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès, va explicar que Educació no descarta la via del recurs per part dels docents afectats per un error de càlcul en el darrer edicte per consolidar places eventuals i que va provocar que dos quedessin fora. Pagès va explicar que avui mateix hi ha prevista una reunió informativa proposada per la ministra Ester Vilarrubla per “donar explicacions i resoldre dubtes sobre l’error comès”. Unes explicacions que seran “tan transparents com sigui possible”, va dir, alhora que va lamentar molt l’error, ja que les normes i el plec de bases s’ha d’aplicar “de manera rigorosa”.

Centre de Congressos
alumnes
candidats
POB
logística

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte