Diari digital d'Andorra Bondia
Seguint les pautes del Pla estratègic del turisme de compres, el període de rebaixes es redueix a poc més de dos mesos.
Seguint les pautes del Pla estratègic del turisme de compres, el període de rebaixes es redueix a poc més de dos mesos.

Les rebaixes d’estiu tindran lloc entre el 21 de juny i l’1 de setembre


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

A proposta del titular d’Economia, Innovació i Competitivitat en funcions, Gilbert Saboya, l’executiu va acordar ahir al consell de ministres el decret pel qual s’estableix el pròxim període de rebaixes per a la temporada d’estiu, segons va informar el ministre portaveu, Jordi Cinca.
Així, s’ha fixat que les rebaixes arrencaran el 21 de juny i acabaran l’1 de setembre, segons va detallar Cinca, que va precisar que aquells comerços que vulguin anticipar les vendes en rebaixes per als seus clients de confiança, les conegudes com a rebaixes privades, ho podran fer entre el 14 i el 20 de juny.
El ministre portaveu, que va assegurar que el calendari de rebaixes ha estat acordat amb el representant del sector comercial, va explicar que per a la seva elaboració s’han seguit les pautes ja aplicades l’any passat i recollides en el Pla estratègic del turisme de compres en el sentit de reduir la durada del període de venda en rebaixes amb l’objectiu d’aconseguir una millor qualitat com a destí turístic de compres i evitar que els visitants “ens puguin veure com un país amb rebaixes tot l’any”.
En aquest sentit, Cinca, que va recordar que la qüestió del calendari de rebaixes havia generat molta controvèrsia en exercicis anteriors, va destacar l’intent de mirar de conciliar “uns interessos bastant dispars” en aquesta qüestió com són els de les grans superfícies comercials i cadenes i els del petit comerç.
Així, i tenint en compte que l’aposta per escurçar els períodes hàbils de venda en rebaixes és relativament recent, el ministre portaveu de l’executiu en funcions es va mostrar partidari de “donar un cert temps” per veure quin resultat va donant tot plegat, fer el seguiment de les campanyes i “veure si en un futur cal o no canviar” aquest sistema.
D’altra banda, i com és habitual, en el reglament es recorda la llibertat dels comerciants d’efectuar o no la venda en rebaixes, tot i que si decideix dur-la a terme ho ha de fer tenint en compte les condicions establertes en la normativa vigent en matèria de comerç i durant els terminis, respectant en tot moment els drets dels consumidors i la bona fe en les relacions de consum.

S’amplia el termini per enviar les dades del ROAT

Amb la voluntat de donar resposta a una demanda del propi sector, l’executiu va acordar ahir modificar el reglament del Registre d’Ocupació d’Allotjaments Turístics (ROAT) amb la finalitat d’ampliar el termini de temps de tramesa de les dades dels clients al departament de policia, segons va anunciar el ministre portaveu en funcions.
Jordi Cinca va recordar que en dies de molta afluència i per tant molta entrada i sortida de clients, alguns establiments, especialment aquells més petits i amb menys personal, poden tenir dificultats per complir amb l’actual reglament, que fixa que els allotjaments turístics han de trametre les dades dels clients que hi pernocten a la policia en un termini de 12 hores des de l’entrada d’aquests a l’establiment. Ara, amb la modificació, va continuar el ministre, per a aquells clients que pernoctin dues o més nits els allotjaments tindran fins a 24 hores per complimentar i trametre les dades, mentre que per a aquells que només pernoctin una nit es manté el termini de 12 hores.
Cinca va destacar que aquest canvi permet assegurar dos objectius. D’una banda facilitar la tasca als establiments en dies de molta afluència, i de l’altra  assegurar l’enviament de dades dins d’uns terminis relativament curts per tal de disposar d’un registre actualitzat, fet important de cara a preservar la seguretat ciutadana.

Desplegament de la Llei qualificada d’immigració

La darrera modificació de la Llei qualificada d’immigració preveia l’obligació de fer un dipòsit de 15.000 euros a aquells que volguessin obtenir una autorització de residència i treball per compte propi, un requisit que no s’exigeix en el cas que l’empresa que es pretengui constituir tingui per finalitat desenvolupar un projecte innovador que hagi estat seleccionat prèviament per una entitat reconeguda per l’executiu a aquest efecte.
Amb la finalitat de donar compliment a aquesta darrera qüestió, el Govern va donar ahir llum verd al reglament sobre el reconeixement de les entitats a què fa referència l’articulat de la Llei qualificada d’immigració, segons va detallar el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca.
Així, la nova normativa defineix què és una entitat reconeguda, regula els requisits que han de complir per ser considerades com a tals, i estableix una relació de les entitats que a partir de l’entrada en vigor ja tindran la consideració de reconegudes, una llista que “no és limitativa” i que “es podrà ampliar”, tal com va remarcar Cinca. Entre els diferents requisits que s’exigiran a les entitats reconegudes destaca l’obligació de portar a terme com a mínim un cop a l’any un esdeveniment per posar en contacte emprenedors i possibles inversors.

Cessament dels primers càrrecs de confiança

En espera de la constitució del nou Consell General sortit de les urnes i de la configuració del futur executiu, el Govern d’Antoni Martí va acordar ahir en sessió de consell de ministres els primers cessaments de personal de relació especial i càrrecs de confiaça, segons va explicar el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca. Concretament es tracta del secretari d’Estat de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Antoni Rodríguez, que cessarà de forma efectiva del seu càrrec el primer de maig vinent. També en l’àmbit del mateix ministeri es va acordar el cessament, també a partir de l’1 de maig, de Montserrat Font, que ha exercit de coordinadora de la reforma de l’Administració.
Finalment, el consell de ministres va acordar també el cessament d’Enric Ripoll com a coordinador del departament d’Estadística, cessament que en aquest cas serà efectiu el 24 d’abril.
Cinca va tenir paraules d’agraïment a la tasca duta a terme per tots tres i especialment per a Ripoll, per la consolidació i creixement del departament d’Estadística.

Licitada la campanya de pavimentació de carreteres

El consell de ministres va acordar ahir treure a licitació la campanya de pavimentació de carreteres generals i secundàries 2019, segons va informar el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, que va recordar que la partida pressupostària per a aquesta tasca és de prop de 3,7 milions d’euros, i va explicar que al marge de les vies que caldrà pavimentar o reforçar proposades des de l’àrea de Mobilitat i Pavimentació d’Ordenament Territorial hi ha també incloses les demandes efectuades per les diferents corporacions parroquials.

rebaixes
estiu
tindran
lloc
juny
setembre
21
1
entre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic