Diari digital d'Andorra Bondia
Fins a 967 residents van demanar la nacionalitat l'any passat.
Fins a 967 residents van demanar la nacionalitat l'any passat.

Les sol·licituds per obtenir la nacionalitat andorrana s'incrementen un 23% el 2021


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

Fins a 967 persones residents van sol·licitar la nacionalitat andorrana l'any passat, fet que suposa un increment 23,0% respecte a l'any 2020, segons les dades fetes públiques avui per Estadística, que remarca però que aquesta xifra és un 39,3% inferior respecte a les quines hi va haver fa deu anys. Del total de sol·licituds presentades, 588 van ser atorgades amb plenitud de drets (60,8%) i 379 van ser resoltes amb el reconeixement del dret d'adquisició de la nacionalitat a títol provisional (39,2%).

De les sol·licituds atorgades amb plenitud de drets, 319 la van obtenir per origen i 269 per adquisició. Aquests darrers casos van haver de renunciar a la seva nacionalitat anterior. Per altra banda, 379 van ser resoltes amb el reconeixement del dret d'adquisició de la nacionalitat a títol provisional en espera que la persona interessada, en el termini legalment establert, acredités la pèrdua de la o les nacionalitats d'origen.

Seguint la normativa europea en matèria d'estadístiques de migració i protecció internacional, l'estadística d'adquisicions de nacionalitat de residents només considera els processos que impliquen un canvi de nacionalitat i que es refereixen a persones residents. Així, durant l'any 2021, de les 269 adquisicions de nacionalitat, el 78,1% es van obtenir per l'opció de residència i el 19,7% per matrimoni. 

El 51% de les adquisicions per residència corresponen a homes i el 49% restant a dones, i es caracteritzen per ser majoritàriament de persones que han nascut a Espanya i que han renunciat a la nacionalitat espanyola, amb una proporció del 71,9% i del 76,7% respectivament, tot i que també destaquen les persones nascudes en 'altres països' (14,3%). Pel que fa a les adquisicions de la nacionalitat per matrimoni, l'any 2021 van adquirir la nacionalitat andorrana més dones (54,7%) que homes (45,3%).

 

sol·licituds
obtenir
nacionalitat
andorrana
incrementen
23%
2021

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Crec que un bon mètode per reduïr el temps per obtenir la nacionalitat, seria, a part del Català, obtenir l’aval de veïns que testifiquesin l’implicació amb la comunitat com fan a Suïssa. He tingut veïns amb mes de 50 anys de residència continuada, amb dret a passaport, però zero integració amb la cultura i societat Andorrana, espanyols com si haguessin arribat ahir mateix de Valladolid, son espanyols i viuen com españols al marge de tot l’Andorrà. Conec molts que ni tan sols han volgut el passaport Andorrà per que prefereixen i es senten més identificats amb España. Jo compto cada dia que em falta per obtenir el passaport i el dia que l’obtingui faré una gran festa.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte