Diari digital d'Andorra Bondia
La proposta busca integrar les terrasses en l’espai públic del centre històric.
La proposta busca integrar les terrasses en l’espai públic del centre històric.

Les terrasses del centre històric tindran un “aire unitari” l’estiu vinent


Escrit per: 
M. P. A. / FOTO: Agències

Les terrasses del Centre Històric tindran “un aire unitari que repecti la identitat de cada espai”. Així ho anuncia el butlletí de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella. Es tracta d’una proposta que fa tot just un any anunciava la mateixa associació i que finalment es preveu que entri  en vigor l’estiu vinent. “S’ha anat treballant i madurant des de fa un temps”, va assenyalar la seva presidenta, Anna Riberaygua. 

Per aquest motiu, el Comú va convocar un concurs que permetés  triar una idea pel disseny de les terrasses, però el va declarar desert. Ara s’ha optat perquè sigui l’arquitecte Miquel Mercè qui defineixi el nou projecte de terrasses. La proposta és que el disseny conjugui mobiliari privat i públic des de la senzillesa geomètrica. S’han previst que els elements siguin mòbils, fets amb materials distintius del lloc com la pedra, la fusta i el ferro i tenint en compte les peculiaritats de la zona, sobretot la meteorologia i els carrers estrets. Segons Riberaygua, “aquest projecte de terrasses vol aportar un valor afegit en l’entorn urbanístic i cultural del Centre Històric”. 
D’altra banda, dintre de l’aplicació del Pla estratègic del Centre Històric, enguany està previst que es facin millores en l’enllumenat i la neteja, una demanda que reiteradament han manifestat els comerciants. Una altra de les prioritats és potenciar la comunicació entre els associats i la difusió de les activitats programades per l’associació a través de la pàgina web i les xarxes socials. 
En l’àmbit de la gestió, es vol impulsar el programa de captació de talent i buscar de manera creativa com es poden donar sortida als locals buits que hi ha a la zona. Riberaygua va destacar que “estem fent gestions per tirar-ho endavant” i que dedicaran els esforços a impulsar l’activitat econòmica amb propostes que no necessàriament s’han de materialitzar en nous comerços o restaurants, sinó en negocis que respectin la identitat, originals i artístics que poden suposar un desenvolupament econòmic de la zona. 
Amb relació als locals buits, a les reunions que s’estan mantenint amb les entitats bancàries, es planificaran també reunions amb els seus propietaris per veure quines solucions es poden donar, sobretot als que hi ha a l’avinguda Príncep Benlloch. 
Una altra de les accions que es portaran a terme és la classificació dels establiments de restauració per posar en valor l’oferta i els xefs del país. També en l’àmbit de la restauració, un dels reptes és mirar de coordinar els dies de tancament dels locals per garantir el servei dels visitants. 
  

 

 

centre històric
terrasses
andorra la vella
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic