Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, i la directora de l'AQUA, Marta Fonolleda.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, i la directora de l'AQUA, Marta Fonolleda.

Les universitats valoren el seu “important esforç d’adaptació” a la situació


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: SFGA / J. A. Viladot

Les institucions implicades en l’ensenyament superior al país valoren que “s’està fent un esforç molt important per a adaptar-se a aquesta situació excepcional i sense precedents”. Així ho ha manifestat la directora de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, Marta Fonolleda. Un esforç que creuen que no només s’ha de valorar de manera positiva, sinó que “mereix un reconeixement”. Per aquest motiu, el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, l’AQUA, la Universitat d’Andorra i la Universitat Oberta La Salle han elaborat un document que recull l’impacte de la Covid-19 a l’ensenyament superior i les línies generals per orientar les adaptacions que han realitzat durant aquest temps de pandèmia, ha explicat Fonolleda. 

Pel que fa al balanç, valoren  com a positiu la implicació dels docents i dels estudiants a l’hora de passar de l’ensenyament presencial al virtual, així com el manteniment dels calendaris acadèmics previstos. Igualment, es fa constar la necessitar de reforçar la comunicació i coordinació dins de cada institució i entre les diverses institucions, així com la confiança mútua.

Quant a les les adaptacions a la docència, les pràctiques formatives i l’avaluació, les institucions concernides acorden que poden variar en cada cas, segons la naturalesa dels estudis, i que  prendran com a referència les competències i els resultats d’aprenentatge que es descriuen a les memòries dels plans d’estudis, intentant que no en resultin afectats, de forma raonable. 

També es recull que les adaptacions en els sistemes d’avaluació mitjançant eines virtuals han de prendre en consideració la protecció de dades personals, el control del frau i la verificació de la identitat. Igualment, es remarca la necessitat que tots els canvis i adaptacions quedin documentats.

universitats
Esforç
adaptació
situació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic