Diari digital d'Andorra Bondia
L'Espai Ciutadà d'Andorra la Vella es troba ubicat a la plaça Lídia Armengol.
L'Espai Ciutadà d'Andorra la Vella es troba ubicat a la plaça Lídia Armengol.

L'Espai Ciutadà d'Andorra la Vella atén 1.140 incidències durant el 2022


Escrit per: 
Agències / Foto: Comú d'Andorra la Vella

El Comú d'Andorra la Vella va posar en marxa el 2016 l'Espai Ciutadà, un servei a través del qual els ciutadans poden fer arribar a la corporació comunal les observacions, queixes i comentaris que creguin escaients. Cal destacar que aquest servei rep una mitjana de cent peticions d'informació o avisos d'incidències al mes i que l'any passat es van atendre un total de 1.140 incidències, la gran majoria de les quals ja han estat resoltes. De fet, segons assenyalen des de la corporació comunal, el percentatge de solució d'aquests avisos és del 90%. També es posa en relleu que la mitjana de temps per resoldre una incidència notificada és de vuit dies.

Pel que fa a la temàtica d'aquests avisos que els ciutadans fan arribar al servei, cal destacar que les més recurrents són incidències relacionades amb la via pública i el mobiliari urbà que, de fet, suposen el 40% de les que es van rebre l'any passat. En molta menor mesura, es registren preguntes o queixes relacionades amb els espais verds de la parròquia, la neteja viària, la recollida de deixalles i l'enllumenat públic, detallen des de la corporació comunal.

Però les qüestions plantejades per la ciutadania van més enllà de les esmentades i tal com s'informa des del Comú, al llarg de l'any passat també es van atendre demandes d'informació relacionades amb el cens de població, tributs, esports, comerç i Jovial.

Cal destacar que les xifres de peticions rebudes en aquest servei han tornat als registres prepandèmia després del descens que es va registrar durant la crisi sanitària. Així, per exemple, el 2020 el servei va atendre 653 peticions, quan el 2019 la xifra havia estat de 1.030.

espai ciutadà
incidències

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte