Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions de l’Estació Nacional d’Autobusos.
Les instal·lacions de l’Estació Nacional d’Autobusos.

L’Estació nacional construirà un bar per donar servei a les demandes


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’Estació Nacional d’Autobusos (ENA) preveu construir un bar per donar resposta a una de les mancances que els viatgers troben a la instal·lació. I és que segons les enquestes que es fan als usuaris de la infraestructura, el 80% demana poder disposar d’aquest tipus de servei. Després d’analitzar diferents opcions, l’Estació Nacional ha optat per ubicar-lo a la zona enjardinada que es troba just al costat de la central i que actualment ja forma part de la concessió.

Segons va explicar el director de l’ENA, Jaume Vidal, la primera intenció era posar un foodtruck, sobretot durant l’època estival, amb taules a l’aire lliure per als clients. El Comú d’Andorra la Vella va observar, però, que no podia donar autorització per a aquest tipus d’activitat, ja que és venda ambulant i només es pot autoritzar temporalment. Davant d’això es va optar per presentar una instal·lació fixa (una mena de caseta). La sol·licitud ja està entrada al Comú d’Andorra la Vella, segons van explicar des de l’ENA, i encara s’està esperant resposta. 
El director de l’ENA va posar en relleu que l’habilitació d’aquest servei només es fa amb l’objectiu de donar una solució a les demandes que fan els usuaris. Des que es va posar en funcionament, l’estació nacional s’ha anat dotant de serveis. S’hi van instal·lar màquines de vending amb begudes i snacks, un caixer automàtic, una cabina telefònica i una màquina de canvi. Segons es va exposar des de l’ENA al cap d’un any de la inauguració de la infraestructura, un dels serveis més demandats pels usuaris ja era la posada en marxa d’un bar. Davant d’aquestes peticions es van instal·lar unes tauletes perquè els viatgers poguessin prendre el cafè més còmodament i es va començar a analitzar alguna opció alternativa. L’altra mancança recollida en les enquestes periòdiques que es fan als passatgers era un aparcament proper, una reclamació que va quedar resolta amb la construcció per part del Comú d’Andorra la Vella del pàrquing ubicat just al costat de l’ENA. Així mateix, es trobava a faltar  l’enllaç amb les línies de transport públic nacional. Això es va produir aquest any, quan es van adequar les parades del bus intern en un lateral de l’avinguda Tarragona. Amb l’entrada en vigor de la nova concessió, totes les línies a excepció del Bus Exprés i l’L1 tindran com a punt de sortida l’Estació Nacional. Això facilita el desplaçament a qualsevol parròquia per a les persones que arriben amb autobús al Principat. La resta d’aspectes de l’estació, com ara la neteja, l’estètica i els serveis que ofereix, eren aleshores ben valorats pels usuaris.

 

Estació Nacional d'Autobusos
estació d'autobusos
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic